S.V. Čiče 7, HR-51000 Rijeka
T +385 (0)51 323 448, F 323 447
vanguard@vanguard-savjetovanje.hr

Besplatni sadržaji

Video sadržaji

Video klipovi Za one koji žele saznati kako je nastala Vanguard metoda i...

Tekstovi

Ovdje pronađite tekstove i članke drugih koje smo za Vas preveli i uredili. Oni će Vam pomoći da bolje razumijete Sistemsko razmišljanje i od kuda ono dolazi. 

Savjetnici

Vanguard funkcionira kao mreža stručnjaka koja okuplja konzultante obučene u primjeni Vanguard metode. Trenutno se radi o preko 70 konzultanata koji rade za Vanguard (većinu od njih možete pronaći na ovoj stranici) i svojim iskustvom pokrivaju praktički sve sektore uslužnih djelatnosti, ali i mnoge proizvodne. 

Princip je rada da se za svaku intervenciju okupi tim koji ima najviše znanja o određenoj djelatnosti i zajednički dizajnira intervenciju. Samu izvedbu vode lokalni savjetnici dok se strani uključuju ovisno o zahtjevima posla, nekad samo kao podrška, a kada je potrebno i moguće aktivnim uključivanjem u intervenciju. U svakom je slučaju svakom klijentu na raspolaganju kompletna ekspertiza sve brojnijeg međunarodnog Vanguard tima.

Vanguard Hrvatsku vode lokalni savjetnici čije biografije možete pročitati u nastavku.Barbara Marot

Diplomirani je psiholog. Karijeru je započela u tvrtci Dragon u kojoj je osmislila ciklus seminara Psihologija prodaje i proces za pomoć pri odabiru novih kadrova. Seminare su slušali brojni polaznici iz cijele regije, a selekcija kadrova obavljena je za različite firme i najrazličitija radna mjesta.

2005. godine s Alenom Marotom pokreće Edukacijsko savjetodavni centar Optimum koji tvrkama pomaže pri odabiru i razvoju kadrova. Kroz višegodišnju edukaciju u organizaciji William Glasser Institutea stječe certifikat za primjenu Teorije izbora i Realitetne terapije čime dodatno pomaže klijentima u rješavanju kadrovskih pitanja i izazova.

Tijekom rada u Optimumu osmislila je i održala brojne seminare iz područja rukovođenja, kvalitete usluge te područja upravljanja kadrovima. Seminari su održavani u organizaciji Optimuma, ali i u suradnji s HGK ŽK Rijeka i ŽK Pula, Regionalnom razvojnom agencijom Porin, te u sklopu HUP-ovog programa usavršavanja managera.

Radeći s tvrtkama uviđa ograničenja usmjeravanja na ljude te se usavršava u području oblikovanja i upravljanja sustavima. Od 2008. godine pomaže tvrtkama da ostvare bolje rezultate unapređujući poslovne procese i sustavno pristupe upravljanju. Od 2007. do 2009. godine bila je stalni kolumnist portala MojDoktor u sklopu priloga Zdrava radna okolina.

Jesen 2009-te godine provodi u Velikoj Britaniji radeći na implementaciji Vanguard metode u nekoliko organizacija i učeći od Vanguardovih eksperata.

Početkom 2010. godine osniva Vanguard savjetovanje d.o.o.Alen Marot

Diplomirani je psiholog koji je cijelu svoju karijeru proveo u širem području organizacijske psihologije i managementa proučavajući i prenoseći spoznaje o tome kako se može raditi pametnije na korist svih uključenih.

Radio je u odjelu ljudskih resursa druge hrvatske farmaceutske tvrtke gdje je organizirao edukacije, provodio selekciju i sudjelovao u uvođenju sustava godišnjih razgovora. O praćenju radne uspješnosti i godišnjim razgovorima, kao i o anketnom ispitivanju organizacijske klime i kulture još je više naučio u konzultantskoj kući AT Adria d.o.o. iz Zagreba koja je u to vrijeme bila vodeća u području ljudskih resursa za Sloveniju i Hrvatsku. Radio je na projektima u nekoliko većih hrvatskih firmi te je neko vrijeme i vodio projekt komparativnog mjerenja organizacijske klime u Hrvatskoj.

U veljači 2005. godine vraća se u Rijeku i pokreće Edukacijsko savjetodavni centar Optimum gdje radi kao savjetnik i predavač. Održao je više desetaka otvorenih seminara i internih edukacija iz područja odabira i razvoja kadrova, upravljanja organizacijom, kvalitete i vođenja ljudi. Tijekom vremena Optimum je stekao vjerne korisnike kojima pomaže u rješavanju pitanja vezanih za kadrove.

Sudjelovao u programu W.Edwards Deming Institute iz Washingtona tijekom kojeg je stekao dubinsko razumijevanje pristupa Vođenja putem potpune kvalitete i shvatio da nije sve u ljudima.

2009. ostvaruje suradnju s konzultantskom kućom Vanguard Consulting Ltd. iz Velike Britanije te provodi 3 mjeseca na intervencijama u britanskim poduzećima proučavajući unapređenje poslovanja kroz sistemsko razmišljanje. Surađuje s različitim konzultantima te firme.

2010. pokreće hrvatsku podružnicu Vanguard savjetovanje d.o.o. u kojoj radi kao savjetnik. Prema potrebi i potražnji radi na intervencijama u javnom i privatnosm sektoru u Hrvatskoj i Velikoj Britaniji. 

Od 2005. do 2010. godine bio je stalni kolumnist Poslovnog priloga Novog lista gdje je kroz kratke tekstove (“Riječ stručnjaka”, “Priča sa zapadne strane”, “Rupa u sustavu”) prenosio jezgrovite pouke o zabludama i greškama uobičajenih managerskih metoda i boljim rješenjima. Vjeruje da je i tu imao snažnu gomilicu vjernih čitatelja. Sve članke iz Novog lista, ali i one objavljivane nakon prekida suradnje putem našeg Newslettera možete pronaći na sljedećim linkovima:

Najave događanja

Besplatna prezentacija: Optimizacija vs. rezanje troškova, HGK ŽK Rijeka, 12.11.2013. Besplatna prezentacija: Optimizacija vs. rezanje troškova, HGK ŽK Rijeka, 12.11.2013.

Odsjek Centra za razvoj ljudskih potencijala HGK - Županijske komore Rijeka i tvrtka Vanguard savjetovanje d.o.o. iz Rijeke pozivaju Vas na besplatnu prezentaciju: "Optimizacija vs rezanje troškova“
 u utorak, 12. studenog 2013. god. s početkom u 11:00 sati u HGK - Županijskoj komori Rijeka, Bulevar oslobođenja 23, Rijeka (velika dvorana u prizemlju)

Besplatna prezentacija: Tko su naši  kupci i jesmo li sigurni što im treba, HGK ŽK Rijeka, 17.10.2013. Besplatna prezentacija: Tko su naši kupci i jesmo li sigurni što im treba, HGK ŽK Rijeka, 17.10.2013.

Odsjek Centra za razvoj ljudskih potencijala HGK - Županijske komore Rijeka i tvrtka Vanguard savjetovanje d.o.o. iz Rijeke pozivaju Vas na besplatnu prezentaciju:
"Tko su naši  kupci i jesmo li sigurni što im treba?", koje će se održati u četvrtak, 17. listopada s početkom u 11 sati u HGK ŽK Rijeka

Novosti

Održano predavanje Održano predavanje "Motivacija za rad i kako je uništiti motivacijskim programima"

Savjetnici Vanguarda imali su čast održati predavanje na temu Motivacije i motivacijskih planova na sastanku Sekcije za organizacijsku psihologiju Hrvatskog psihološkog društva.Predložena je teza kako je na motivaciju radnika moguće samo posredno utjecati promjenom pristupa radu i vođenju. Na kraju predavanja povela se rasprava o tome kako pomoći menadžerima da se od mrkve i batine pomaknu prema modernijem razumijevanju motivacije za rad kao rezultatu sustava, a ne izdvojenoj pojavi na koju se može izdvojeno djelovati. 

Radionica: Saznajte što je stvarno bitno Vašim korisnicima, Rijeka HGK ŽK Rijeka 31.3.2011. Radionica: Saznajte što je stvarno bitno Vašim korisnicima, Rijeka HGK ŽK Rijeka 31.3.2011.

Znanje o tome što je bitno korisnicima i znanje kako oblikovati organizaciju koja će to uspješno isporučivati uz minimalne troškove uvjet su opstanka i rasta poslovanja.

Da bismo saznali što je bitno korisnicima i na osnovu čega odlučuju gdje i od koga kupovati ili nabavljati potrebno nam je znanje i vještina. Uz to, potrebno je veliko umijeće da se posao organizira na način da se to uspješno i dosljedno isporučuje uz sve niže i niže troškove. To je ostvarivo uključivanjem svih zaposlenika i bitnim promjenama nekih od navika upravljanja koje postoje u većini poduzeća.


Upit

Trebate pomoć ili dodatne informacije

Newsletter

Budite u toku i prijavite se na naš newsletter