S.V. Čiče 7, HR-51000 Rijeka
T +385 (0)51 323 448, F 323 447
vanguard@vanguard-savjetovanje.hr

Besplatni sadržaji

Video sadržaji

Video klipovi Za one koji žele saznati kako je nastala Vanguard metoda i...

Tekstovi

Ovdje pronađite tekstove i članke drugih koje smo za Vas preveli i uredili. Oni će Vam pomoći da bolje razumijete Sistemsko razmišljanje i od kuda ono dolazi. 

Seminar-radionica: Mapiranje procesa - analiza posla i otkrivanje gubitaka

Odsjek Centra za razvoj ljudskih potencijala HGK - Županijske komore Rijeka i tvrtka Vanguard savjetovanje d.o.o. iz Rijeke pozivaju Vas na cjelodnevnu seminar-radionicu:


Mapiranje procesa - analiza posla i otkrivanje gubitaka

Rijeka, velika dvorana HGK ŽK Rijeka 4. studenog od 9:00 do 15:30.


Da bismo postigli stvarnu kvalitetu i povećali zadovoljstvo korisnika te istovremeno snizili tr škove trebamo se upitati: «Zbog čega radimo to što radimo?» i «Kako bi se to moglo raditi bolje ili učinkovitije?»

Mnogi smatraju da je svrha mapiranja procesa dokumentiranje načina na koji radimo te se stoga procesi trebaju nacrtati i uvrstiti u poslovnike, priručnike i sl. i koristiti kako bi se osiguralo da zaposlenici rade na «pravi» način ili da bi se obučavali i usmjeravali novi zaposlenici. Međutim, takav nam pristup ništa ne govori o tome na koji način možemo unaprijediti to što radimo. Podrazumijeva da smo dokumentirali dobar proces i ukoliko se u procesu nalaze gubici ili neefikasnosti mi smo ih jednostavno «zacementirali» i zapravo otežali njihovo otkrivanje i otklanjanje. Prema Vanguard metodologiji mapiranje procesa koristi se bitno drugačije, koristi se kao metoda za konstantno unapređenje.

Mapiranje procesa na ovaj način omogućava da vidimo što se trenutno događa u našem sustavu, koliko predvidivo i koji su uzroci gubitaka, grešaka i troškova. Omogućava da shvatimo koliko efikasno naši procesi odgovaraju na zahtjeve korisnika te da prikupimo infomacije o tome gdje se nalaze gubici i neefikasnosti te kako sve to utječe na kosinika. Tek kada smo razumjeli što se događa u našem sustavu iz perspektive korisnika i koji su tome uzroci u poziciji smo donijeti odluke o potrebnim promjenama. Vizualno prezentiranje onoga što radimo u obliku dijagrama toka rada pokazalo se je kao nezamjenjiva tehnika u ostvarenju tog cilja.

Vanguard metodologija polazi iz perspektive korisnika te se stoga ne analiziraju posebno procesi nabave, prodaje... Uslugu s pozicije korisnika čine procesi koji prelaze granice odjela (funkcija i sl.). Iz tog je razloga bitno sagledali naše proces od početka, od zahtjeva korisnika, do kraja tj. isporuke pa čak i naprate. Da bismo zaista optimizirali svoju organizaciju moramo se osloboditi hijerarhijske i funkcionalne perspektive i sagledati organizaciju kao jedinstven niz koraka kojima isporučujemo proizvod ili uslugu korisniku.


Sadržaj seminara:

• Osnove Vanguard metodologije
• Kako mapirati proceso Što sve mapa procesa treba sadržavati
- Prepoznavanje točaka transakcije
- Zahtjevi korisnika – prema tipu i učestalosti
- Kako prepoznati rad koji dodaje vrijednost, a kako gubitke, koji su tipovi gubitaka
• Praktičan rad: mapiranje procesa
• Kako mape procesa koristiti za unapređenje rada


Kome je seminar namijenjen?
Direktorima i vlasnicima poduzeća, managerima svih razina koji žele značajno unaprijediti upravljanje poslovnim procesima ili sustavima i njihovu efikasnost ili žele saznati više o Vanguard metodologiji za bolje organiziranje i vođenje posla.

Što ćete naučiti na ovom seminaru?

Ovaj će Vas seminar upoznati s pristupom koji će Vam omogućiti da uključite ljude koji obavljaju posao, svoje menadžere i lidere te da ih usmjerite na aktivnosti koje će dovesti do unapređenja i kreirati vrijednost za korisnika.
Sudionici će na seminaru naučiti kako prikupiti informacije ne bi li dobili jasno i precizno razumijevanje o tome:
• Što se trenutno događa u njihovim procesima (iz perspetktive korisnika)
• Gdje se nalaze gubici i nefikasnosti
• Zbog čega postoje gubici
• Koji je utjecaj trenutnog načina rada na korisnika

Predavač: Barbara Marot

Trajanje seminara: 09:00 do 15:30

Cijena seminara: 861,00 kn (700,00 kn+pdv)
U cijenu uključeni: seminarski materijal, vježbe za praktični dio, priručnik: «Process Mapping and Analysis» na engleskom jeziku, osvježenje u pauzama i sendvič za ručak
Popusti: za drugog i svakog sljedećeg polaznika iz iste tvrtke 10%
Uplate: Vanguard savjetovanje d.o.o., S.V.Čiče 7, Rijeka
žiro račun broj 2402006-1100568471
s naznakom "Kotizacija za seminar Mapiranje procesa"

Molimo da Vaš dolazak potvrdite prijavnicom na e-mail adresu kkaramarko@hgk.hr ili faxom 051/216-033, najkasnije do utorka, 02.11.2010. god.

Kontakt osoba: Karina Karamarko Dundović, voditelj Odsjeka
tel: 051/ 209-127
fax: 051/ 216-033
mail: kkaramarko@hgk.hr

Detaljnije informacije: Vanguard savjetovanje d.o.o., Barbara Marot, savjetnik
tel: 051/ 323-448
fax: 051/ 323-447
mail: vanguard@vanguard-savjetovanje.hr

Najave događanja

Besplatna prezentacija: Optimizacija vs. rezanje troškova, HGK ŽK Rijeka, 12.11.2013. Besplatna prezentacija: Optimizacija vs. rezanje troškova, HGK ŽK Rijeka, 12.11.2013.

Odsjek Centra za razvoj ljudskih potencijala HGK - Županijske komore Rijeka i tvrtka Vanguard savjetovanje d.o.o. iz Rijeke pozivaju Vas na besplatnu prezentaciju: "Optimizacija vs rezanje troškova“
 u utorak, 12. studenog 2013. god. s početkom u 11:00 sati u HGK - Županijskoj komori Rijeka, Bulevar oslobođenja 23, Rijeka (velika dvorana u prizemlju)

Besplatna prezentacija: Tko su naši  kupci i jesmo li sigurni što im treba, HGK ŽK Rijeka, 17.10.2013. Besplatna prezentacija: Tko su naši kupci i jesmo li sigurni što im treba, HGK ŽK Rijeka, 17.10.2013.

Odsjek Centra za razvoj ljudskih potencijala HGK - Županijske komore Rijeka i tvrtka Vanguard savjetovanje d.o.o. iz Rijeke pozivaju Vas na besplatnu prezentaciju:
"Tko su naši  kupci i jesmo li sigurni što im treba?", koje će se održati u četvrtak, 17. listopada s početkom u 11 sati u HGK ŽK Rijeka

Novosti

Održano predavanje Održano predavanje "Motivacija za rad i kako je uništiti motivacijskim programima"

Savjetnici Vanguarda imali su čast održati predavanje na temu Motivacije i motivacijskih planova na sastanku Sekcije za organizacijsku psihologiju Hrvatskog psihološkog društva.Predložena je teza kako je na motivaciju radnika moguće samo posredno utjecati promjenom pristupa radu i vođenju. Na kraju predavanja povela se rasprava o tome kako pomoći menadžerima da se od mrkve i batine pomaknu prema modernijem razumijevanju motivacije za rad kao rezultatu sustava, a ne izdvojenoj pojavi na koju se može izdvojeno djelovati. 

Radionica: Saznajte što je stvarno bitno Vašim korisnicima, Rijeka HGK ŽK Rijeka 31.3.2011. Radionica: Saznajte što je stvarno bitno Vašim korisnicima, Rijeka HGK ŽK Rijeka 31.3.2011.

Znanje o tome što je bitno korisnicima i znanje kako oblikovati organizaciju koja će to uspješno isporučivati uz minimalne troškove uvjet su opstanka i rasta poslovanja.

Da bismo saznali što je bitno korisnicima i na osnovu čega odlučuju gdje i od koga kupovati ili nabavljati potrebno nam je znanje i vještina. Uz to, potrebno je veliko umijeće da se posao organizira na način da se to uspješno i dosljedno isporučuje uz sve niže i niže troškove. To je ostvarivo uključivanjem svih zaposlenika i bitnim promjenama nekih od navika upravljanja koje postoje u većini poduzeća.


Upit

Trebate pomoć ili dodatne informacije

Newsletter

Budite u toku i prijavite se na naš newsletter