S.V. Čiče 7, HR-51000 Rijeka
T +385 (0)51 323 448, F 323 447
vanguard@vanguard-savjetovanje.hr

Besplatni sadržaji

Video sadržaji

Video klipovi Za one koji žele saznati kako je nastala Vanguard metoda i...

Tekstovi

Ovdje pronađite tekstove i članke drugih koje smo za Vas preveli i uredili. Oni će Vam pomoći da bolje razumijete Sistemsko razmišljanje i od kuda ono dolazi. 

Alen Marot održao izlaganje na prezentaciji časopisa qLife

qLife je kvartalni časopis o liderstvu koji se u svom četvrtom broju bavi temom sustavnog razmišljanja. U sklopu svečane promocije koja je 25.veljače održana u Velikoj dvorani HGK u Zagrebu, Alen Marot pozvan je da sustavno razmišljanje približi sudionicima s aspekta primjene u praksi. Navedeni primjeri potaknuli su publiku da razmotri sustave u kojima rade i shvate kako je sustavno ili sistemsko razmišljanje praktičan alat kojim se postižu značajne uštede i unapređenja.

Iz izlaganja možemo izdvojiti:

"Sustavno razmišljanje se od klasičnog, nazovimo ga mehanicističkog, razlikuje po tome što se usmjerava na cjelinu i međuovisnosti umjesto na pokušaj razumijevanja i kontrolu kroz cjepkanje na dijelove.

U upravljanju poduzećem ta razlika vidljiva je kroz sljedeće dvije slike. Prva slika je klasična organizacijska shema koju će vam izvući svaki manager kada ga pitate kako njegova firma funkcionira. Nastala je negdje u 19. stoljeću, preuzeta je iz vojske, a popularizirao ju je Ford kada je podijelio proizvodni proces u specijalizirane funkcije kako bi ga mogli obavljati neškolovani imigranti koji nisu znali engleski. Alfred Sloan je dodao upravljanje putem brojeva i financijskih pokazatelja i tako je zacementiran način upravljanja firmom koji poznajemo i danas, i koji je prisutan u gotovo svim firmama na zapadu i uči se u svim poslovnim školama.

Drugu je sliku, proizvodnju kao sustav, nacrtao Deming Japancima 50ih godina prošlog stoljeća i oni upravo promjeni u razmišljanju koju je ta slika donijela pripisuju svoju industrijsku nadmoć u prošlom stoljeću. A slika prikazuje međusobno povezane komponente koje zajednički rade na isporučivanju proizvoda ili ostvarenju zahtjeva koje pred njih stavlja korisnik.
U organizacijama koje funkcioniraju po prvoj slici, posao managementa je ostvariti brojčani cilj odjela kojim upravljaju, i to pod svaku cijenu. U organizaciji kojom se upravlja kao sustavom posao managementa je otkriti što je bitno korisnicima, oblikovati sustav prema tome i raditi na otklanjanju faktora koji otežavaju da posao teče glatko kroz čitavu organizaciju.

Kada tu promjenu kroz intervenciju sustavnog razmišljanja provode firme uz pomoć Vanguarda, rezultat je drugačiji način rada u praktički svim aspektima poslovanja, promijeni se praktički sve. Upravo zato jer se ne radi o kutiji s alatima nego novom načinu razmišljanja koji ostaje u firmi."


"Sustavno razmišljanje nije nova stvar. Već neko vrijeme pojavljuju se različiti pokreti i nastojanja da se ukaže na činjenicu da je korisno usmjeravati se na veze između dijelova, a ne ih tretirati kao odvojene cjeline. Kao što ste vidjeli iz navedenih primjera, ovakav pristup u poslovnom svijetu ima jako konkretnu primjenu i vidljive koristi.
Svi mi znamo i osjećamo kako su stvari povezane, ali nas složenost tih veza tjera prema tome da ih zanemarujemo i pravimo se da ne postoje. Modeli koji se trude te međuovisnosti prikazati na ljudskom umu shvatljiv i upotrebljiv način više su nego dobrodošli. Dobro je vidjeti da jedan jaki tim stručnjaka na tome radi, a dio toga prikazan je i u ovom broju qLifea. "

Više o qLifeu i kako do njega možete doći, saznajte na ovom linku.

Najave događanja

Besplatna prezentacija: Optimizacija vs. rezanje troškova, HGK ŽK Rijeka, 12.11.2013. Besplatna prezentacija: Optimizacija vs. rezanje troškova, HGK ŽK Rijeka, 12.11.2013.

Odsjek Centra za razvoj ljudskih potencijala HGK - Županijske komore Rijeka i tvrtka Vanguard savjetovanje d.o.o. iz Rijeke pozivaju Vas na besplatnu prezentaciju: "Optimizacija vs rezanje troškova“
 u utorak, 12. studenog 2013. god. s početkom u 11:00 sati u HGK - Županijskoj komori Rijeka, Bulevar oslobođenja 23, Rijeka (velika dvorana u prizemlju)

Besplatna prezentacija: Tko su naši  kupci i jesmo li sigurni što im treba, HGK ŽK Rijeka, 17.10.2013. Besplatna prezentacija: Tko su naši kupci i jesmo li sigurni što im treba, HGK ŽK Rijeka, 17.10.2013.

Odsjek Centra za razvoj ljudskih potencijala HGK - Županijske komore Rijeka i tvrtka Vanguard savjetovanje d.o.o. iz Rijeke pozivaju Vas na besplatnu prezentaciju:
"Tko su naši  kupci i jesmo li sigurni što im treba?", koje će se održati u četvrtak, 17. listopada s početkom u 11 sati u HGK ŽK Rijeka

Novosti

Održano predavanje Održano predavanje "Motivacija za rad i kako je uništiti motivacijskim programima"

Savjetnici Vanguarda imali su čast održati predavanje na temu Motivacije i motivacijskih planova na sastanku Sekcije za organizacijsku psihologiju Hrvatskog psihološkog društva.Predložena je teza kako je na motivaciju radnika moguće samo posredno utjecati promjenom pristupa radu i vođenju. Na kraju predavanja povela se rasprava o tome kako pomoći menadžerima da se od mrkve i batine pomaknu prema modernijem razumijevanju motivacije za rad kao rezultatu sustava, a ne izdvojenoj pojavi na koju se može izdvojeno djelovati. 

Radionica: Saznajte što je stvarno bitno Vašim korisnicima, Rijeka HGK ŽK Rijeka 31.3.2011. Radionica: Saznajte što je stvarno bitno Vašim korisnicima, Rijeka HGK ŽK Rijeka 31.3.2011.

Znanje o tome što je bitno korisnicima i znanje kako oblikovati organizaciju koja će to uspješno isporučivati uz minimalne troškove uvjet su opstanka i rasta poslovanja.

Da bismo saznali što je bitno korisnicima i na osnovu čega odlučuju gdje i od koga kupovati ili nabavljati potrebno nam je znanje i vještina. Uz to, potrebno je veliko umijeće da se posao organizira na način da se to uspješno i dosljedno isporučuje uz sve niže i niže troškove. To je ostvarivo uključivanjem svih zaposlenika i bitnim promjenama nekih od navika upravljanja koje postoje u većini poduzeća.


Upit

Trebate pomoć ili dodatne informacije

Newsletter

Budite u toku i prijavite se na naš newsletter