S.V. Čiče 7, HR-51000 Rijeka
T +385 (0)51 323 448, F 323 447
vanguard@vanguard-savjetovanje.hr

Besplatni sadržaji

Video sadržaji

Video klipovi Za one koji žele saznati kako je nastala Vanguard metoda i...

Tekstovi

Ovdje pronađite tekstove i članke drugih koje smo za Vas preveli i uredili. Oni će Vam pomoći da bolje razumijete Sistemsko razmišljanje i od kuda ono dolazi. 

Skrivene mogućnosti za unapređenje rezultata - Seminar u Rijeci, 20.6.2012.

Seminar u srijedu 20. lipnja 2012. s početkom u 9:30 sati
U prostoru Orchestra Service d.o.o., Korzo 11, 4.kat.


Isporučiti uslugu po mjeri kupca uz niže troškove i veću motivaciju zaposlenih? Nemoguće! Uz sadašnju organizaciju poslovanja, uistinu jest nemoguće. Da bismo mogli unaprijediti kvalitetu usluge, isporučiti točno ono što naši kupci traže od nas, a istovremeno smanjiti troškove te povećati motivaciju i zadovoljstvo radnika potrebno je posao organizirati i voditi na drugačiji način. Vanguard metoda razvijena je upravo za tu namjenu.

Način na koji danas vodimo tvrtke ustanovljen je prije stotinjak godina za potrebe masovne proizvodnje. Odlikuju ga podjela u specijalizirane funkcije, cjepkanje posla u jednostavne operacije, upravljanje odozgo prema dolje kroz budžete i planove i usmjeravanje na produktivnost radnika. Kod modernih, a posebno uslužih organizacija, takvo razmišljanje u poslovanje unosi mnoge gubitke, uvjetuje učinak ispod optimalnog i nezadovoljstvo korisnika i radnika.

Današnji je izazov, ali i način za smanjenje troškova, prilagoditi se raznolikim zahtjevima koje dobivamo od svojih korisnika. Metode masovne proizvodnje nisu za to pravi odgovor.
Uočivši kako je vrlo pogrešno primjenjivati alate i ”dobre prakse” iz proizvodnje na uslužne djelatnosti, John Seddon, osnivač Vanguarda ono što je naučio od vrhunskih stručnjaka za kvalitetu Taiichi Ohna i W.E. Deminga pretočio je u moćnu metodu koja objedinjuje znanje o načinu organiziranja i vođenja posla te znanje o uvođenju promjena. Metodologija je primijenjena uspješno u najrazličitijim sektorima, od ugostiteljstva preko financijskog sektora, telekomunikacija i IT sektora do svih vrsta održavanja ili popravaka, te se u posljednje vrijem pokazala naročito efikasnom u javnom sektoru. Efekti u pravilu nadilaze sva očekivanja, radi se o smanjenjima troškova i povećanjima kapaciteta od 30 do 40%. U isto vrijeme korisnici dobivaju uslugu o kojoj nisu mogli niti sanjati.

Nijedan drugi pristup ne omogućuje ovako brza i značajna unapređenja, istovremeno povećajući kvalitetu usluge i smanjujući troškove. Vanguard tome dodaje i izvrsno razumijevanje ljudske prirode i upravljanja promjenama koje omogućava da promjena bude trajna i održiva.


Kroz jednodnevni seminar saznat ćete:
• kako je i zašto nastao klasični management i kakve veze ima s vašom organizacijom?
• kako saznati što se događa u našem sustavu i zbog čega?
- što možemo naučiti iz zahtjeva koje dobivamo od korisnika i kako to upotrijebiti?
- koja je razlika između zahtjeva za vrijednost i zahtjeva zbog neuspjeha?
- košta li nas više ako isporučimo upravo ono što korisniku treba ili ako ne isporučimo?
- u kojoj je mjeri naša tvrtka sposobna isporučiti ono što je korisnicima bitno i gdje obično “kiksamo”?
- što su gubici, a što rad koji dodaje vrijednost, kako ih razlikovati i kako to koristiti za stalno unapređenje usluge i smanjenje troškova?
• kako uvesti promjenu?
- što je presudno i koja je uloga lidera u postizanju održivih promjena?
- što su neka poduzeća postigla korištenjem sistemskog razmišljanja?

Za većinu firmi unapređenje načina rada nije pitanje izbora već pitanje opstanka, izbor se odnosi samo na to koju metodu unapređenja primijeniti. Vanguard metoda i uvođenje sistemskog razmišljanja provjereno omogućava oblikovanje i vođenje organizacije koja će pružati vrhunsku uslugu uz najmanje moguće troškove.

Kome je seminar namijenjen?
Direktorima i vlasnicima poduzeća, menadžerima svih razina koji žele značajno unaprijediti upravljanje poslovnim procesima ili sustavima i njihovu efikasnost. Svima koji žele saznati više o sistemskom razmišljanju i Vanguard metodi.

Koliko traje?
9:30 – 16:00

Koliko košta?
625 kn (500 kn + pdv)

Gdje?
Rijeka, U prostoru Orchestra Service d.o.o., Korzo 11, 4. kat

Tko su predavači:
Alen Marot i Barbara Marot, savjetnici Vanguarda s licencom za regiju. 
Alen i Barbara Marot gotovo deset godina znanja iz psihologije prenose u organizacijsko okružje, kombiniraju ih s mnogim drugim spoznajama iz šireg područja organizacije i menadžmenta i pomažu rukovoditeljima da oblikuju poslovne sustave koji će dugoročno i održivo davati pozitivne rezultate na zadovoljstvo svih uključenih. I ništa ih ne može uvjeriti da je to nerealna utopija. 
Počeli su sa selekcijom, prodajnim i rukovodnim vještinama, vidjeli da to nije dovoljno pa su nastavili putem kvalitete i sistemskog razmišljanja. Ne ustručavaju se biti kontroverzni i provokativni, čak i uživaju u tome da publiku izbace iz zone ugode i natjeraju na drugačije razmišljanje. Dobru glavobolju (naravno ne svoju) čak smatraju dobrim ishodom dana s menadžerima. 
Sedam godina vode Edukacijsko savjetodavni centar Optimum čije je usluge kroz taj period koristilo stotinjak raznih organizacija. Već dvije su godine certificirani savjetnici Vanguard metode za transformaciju poslovanja prema principima Sistemskog razmišljanja za što su obuku prošli kroz rad u Velikoj Britaniji. Vode podružnicu Vanguarda za Hrvatsku i dok se posao zahuktava prema potrebi odrađuju i poslove u britanskom privatnom i javnom sektoru, tek da ostanu u formi. 
Alen je godinama bio kolumnist Poslovnog, priloga Novog lista, a Barbara je za portal MojDoktor pisala o zdravoj radnoj okolini. 

Kako se mogu prijavit?
Prijave putem priložene prijavnice na vanguard@vanguard-savjetovanje.hr ili fax. 051.323448.

Detaljnije informacije: Vanguard savjetovanje d.o.o.
tel: 051/ 323-448
fax: 051/ 323-447
mail: vanguard@vanguard-savjetovanje.hr
www.vanguard-savjetovanje.hr

Najave događanja

Besplatna prezentacija: Optimizacija vs. rezanje troškova, HGK ŽK Rijeka, 12.11.2013. Besplatna prezentacija: Optimizacija vs. rezanje troškova, HGK ŽK Rijeka, 12.11.2013.

Odsjek Centra za razvoj ljudskih potencijala HGK - Županijske komore Rijeka i tvrtka Vanguard savjetovanje d.o.o. iz Rijeke pozivaju Vas na besplatnu prezentaciju: "Optimizacija vs rezanje troškova“
 u utorak, 12. studenog 2013. god. s početkom u 11:00 sati u HGK - Županijskoj komori Rijeka, Bulevar oslobođenja 23, Rijeka (velika dvorana u prizemlju)

Besplatna prezentacija: Tko su naši  kupci i jesmo li sigurni što im treba, HGK ŽK Rijeka, 17.10.2013. Besplatna prezentacija: Tko su naši kupci i jesmo li sigurni što im treba, HGK ŽK Rijeka, 17.10.2013.

Odsjek Centra za razvoj ljudskih potencijala HGK - Županijske komore Rijeka i tvrtka Vanguard savjetovanje d.o.o. iz Rijeke pozivaju Vas na besplatnu prezentaciju:
"Tko su naši  kupci i jesmo li sigurni što im treba?", koje će se održati u četvrtak, 17. listopada s početkom u 11 sati u HGK ŽK Rijeka

Novosti

Održano predavanje Održano predavanje "Motivacija za rad i kako je uništiti motivacijskim programima"

Savjetnici Vanguarda imali su čast održati predavanje na temu Motivacije i motivacijskih planova na sastanku Sekcije za organizacijsku psihologiju Hrvatskog psihološkog društva.Predložena je teza kako je na motivaciju radnika moguće samo posredno utjecati promjenom pristupa radu i vođenju. Na kraju predavanja povela se rasprava o tome kako pomoći menadžerima da se od mrkve i batine pomaknu prema modernijem razumijevanju motivacije za rad kao rezultatu sustava, a ne izdvojenoj pojavi na koju se može izdvojeno djelovati. 

Radionica: Saznajte što je stvarno bitno Vašim korisnicima, Rijeka HGK ŽK Rijeka 31.3.2011. Radionica: Saznajte što je stvarno bitno Vašim korisnicima, Rijeka HGK ŽK Rijeka 31.3.2011.

Znanje o tome što je bitno korisnicima i znanje kako oblikovati organizaciju koja će to uspješno isporučivati uz minimalne troškove uvjet su opstanka i rasta poslovanja.

Da bismo saznali što je bitno korisnicima i na osnovu čega odlučuju gdje i od koga kupovati ili nabavljati potrebno nam je znanje i vještina. Uz to, potrebno je veliko umijeće da se posao organizira na način da se to uspješno i dosljedno isporučuje uz sve niže i niže troškove. To je ostvarivo uključivanjem svih zaposlenika i bitnim promjenama nekih od navika upravljanja koje postoje u većini poduzeća.


Upit

Trebate pomoć ili dodatne informacije

Newsletter

Budite u toku i prijavite se na naš newsletter