S.V. Čiče 7, HR-51000 Rijeka
T +385 (0)51 323 448, F 323 447
vanguard@vanguard-savjetovanje.hr

Besplatni sadržaji

Video sadržaji

Video klipovi Za one koji žele saznati kako je nastala Vanguard metoda i...

Tekstovi

Ovdje pronađite tekstove i članke drugih koje smo za Vas preveli i uredili. Oni će Vam pomoći da bolje razumijete Sistemsko razmišljanje i od kuda ono dolazi. 

Crtanje toka posla - Seminar u Rijeci 5. veljače

Seminar-radionica u utorak 5 veljače 2013. uz BESPLATAN PRIRUČNIK!

HGK - Županijska komora Rijeka, Bulevar oslobođenja 23

(velika dvorana u prizemlju)


Sve organizacije bi htjele biti efikasnije, a mnoge i aktivno rade na tome. Žele manje troškove, zadovoljnije kupce i zaposlenike. Ipak, većina teško uspijeva nešto bitno promijeniti, obično se sve svodi na dugotrajne napore koji se na kraju rasplinu ili dovode do promjene za koju na kraju nismo sigurni je li zaista poboljšanje. Istraživanja pokazuju da je preko 80% promjena upravo to – promjena, a manje od 20% su zaista poboljšanja! A mi smo na njih potrošili puno novaca, truda, vremena i živaca!!!

Naša su specijalnost upravo vidljiva, mjerljiva, značajna poboljšanja na ključnim parametrima poslovanja. Tvrtke podučavamo drugačijem načinu razmišljanja o oblikovanju i vođenju posla, specifičnim principima organiziranja i posebno razvijenoj metodologiji uvođenja promjena.

Mnogi smatraju da je svrha mapiranja procesa dokumentiranje načina na koji već radimo te se stoga procesi trebaju nacrtati i uvrstiti u poslovnike, priručnike i sl. te koristiti kako bi se osiguralo da zaposlenici rade na ”pravi” način. Međutim, takav nam pristup ništa ne govori o tome na koji način možemo unaprijediti to što radimo. Podrazumijeva da smo dokumentirali proces koji je već optimiziran i ukoliko se u procesu nalaze gubici ili neefikasnosti mi smo ih jednostavno ”zacementirali“ i ozbiljno otežali njihovo otkrivanje i otklanjanje.

Kada nacrtate što se SADA događa u vašoj tvrtci od upita korisnika do isporuke tada se dodavanja, račvanja i vraćanja počnu razmotavati i odjednom postaju vidljive sve nelogičnosti i suvišne stvari u načinu rada, osvijeste se sva dupliranja i dorade skrivene podjelom u odjele i nevidljive zbog toga što nitko nema pregled nad cijelim tokom posla. Tek kada smo razumjeli što se događa u našem sustavu iz perspektive korisnika i koji su tome uzroci u poziciji smo donijeti odluke o potrebnim promjenama.

Ovaj seminar objasnit će Vam:

 • kako odabrati tok posla koji ćemo analizirati prvi,
 • gdje otići kako bi razumjeli što se događa,
 • na što paziti kod crtanja, koje podatke prikaz toka posla treba sadržavati i zašto,
 • kako uključiti ostale,
 • kako ono što naučimo iskoristiti za unapređenje,
a sve to kroz mnoštvo primjera i praktičnog rada.


Između ostalog na ovoj radionici naučit ćete i:

 • kako saznati što se stvarno događa u Vašoj organizaciji i zašto, koliko predvidivo i koji su uzroci gubitaka, kašnjenja, grešaka i troškova
 • kako uključiti i potaknuti ljude da razmišljaju o tome kako se njihov posao može unaprijediti,
 • kako razgovarati s nekim tko je jako obramben oko posla koji radi,
 • kako otkriti na koji način ono što netko radi utječe na one koji dolaze kasnije u procesu,
 • kako prepoznati posao koji je sam sebi svrha i zašto to radimo,
 • kako prepoznati rad koji dodaje vrijednost
 • te kako sve u organizaciji povezati na zajedničkom zadatku unapređenja poslovanja.


Sadržaj seminara:

 • Osnove Vanguard metodologije
 • Kako mapirati proces
  • Što sve mapa procesa treba sadržavati
  • Prepoznavanje točaka transakcije
  • Zahtjevi korisnika – prema tipu i učestalosti
  • Kako prepoznati rad koji dodaje vrijednost, a kako gubitke, koji su tipovi gubitaka
  • Praktičan rad: mapiranje procesa
 • Kako mape procesa koristiti za unapređenje rada

 

 

Kome je seminar namijenjen?
Seminar je namijenjen direktorima i vlasnicima poduzeća, osobama zaduženim za kvalitetu i voditeljima svih razina koji žele značajno unaprijediti upravljanje poslovnim procesima ili sustavima i njihovu efikasnost ili žele saznati više o Vanguard metodologiji za bolje organiziranje i vođenje posla.


Predavači:

Alen Marot i Barbara Marot, savjetnici Vanguarda s licencom za regiju. 
Alen i Barbara Marot gotovo deset godina znanja iz psihologije prenose u organizacijsko okružje, kombiniraju ih s mnogim drugim spoznajama iz šireg područja organizacije i menadžmenta i pomažu rukovoditeljima da oblikuju poslovne sustave koji će dugoročno i održivo davati pozitivne rezultate na zadovoljstvo svih uključenih. I ništa ih ne može uvjeriti da je to nerealna utopija. 
Počeli su sa selekcijom, prodajnim i rukovodnim vještinama, vidjeli da to nije dovoljno pa su nastavili putem kvalitete i sistemskog razmišljanja. Ne ustručavaju se biti kontroverzni i provokativni, čak i uživaju u tome da publiku izbace iz zone ugode i natjeraju na drugačije razmišljanje. Dobru glavobolju (naravno ne svoju) čak smatraju dobrim ishodom dana s menadžerima. 
Sedam godina vode Edukacijsko savjetodavni centar Optimum čije je usluge kroz taj period koristilo stotinjak raznih organizacija. Već dvije su godine certificirani savjetnici Vanguard metode za transformaciju poslovanja prema principima Sistemskog razmišljanja za što su obuku prošli kroz rad u Velikoj Britaniji. Vode podružnicu Vanguarda za Hrvatsku i dok se posao zahuktava prema potrebi odrađuju i poslove u britanskom privatnom i javnom sektoru, tek da ostanu u formi. 
Alen je godinama bio kolumnist Poslovnog, priloga Novog lista, a Barbara je za portal MojDoktor pisala o zdravoj radnoj okolini. 

Ukupno trajanje seminara:          09:00 – 15:00 sati

Cijena seminara:  480,00 kn+PDV

U cijenu uključeni: radni materijal, vježbe za praktični dio, osvježenje u pauzama i sendvič za ručak
Popusti: za drugog i svakog slijedećeg polaznika iz iste tvrtke 10%  

POSEBNA PRILIKA!
U sklopu kratkotrajne promocije za hrvatsko tržište svi polaznici seminara dobit će originalni Vanguard priručnik "The Vanguard Guide to Process Mapping and Analysis" potpuno besplatno. (Vrijednost samog priručnika 45.00 GBP). Više o priručniku pronađite na http://www.systemsthinking.co.uk/5-1.asp#1 

Uplate:          
Vanguard savjetovanje d.o.o., S.V.Čiče 7, Rijeka                                                                  
žiro račun broj 2402006-1100568471;  OIB:  58534152009                                                           
s naznakom "Kotizacija za seminar 5.2.2013."

Prijave:         Molimo da Vaš dolazak potvrdite prijavnicom na e-mail adresu kkaramarko@hgk.hr ili faxom 051/216-033, najkasnije do petka, 01.02.2013. 

Kontakt osoba:      
Karina Karamarko Dundović, voditelj Odsjeka
tel: 051/209-127;    
fax: 051/216-033;   
mail: kkaramarko@hgk.hr           

Detaljnije informacije:      
Vanguard savjetovanje d.o.o.   
www.vanguard-savjetovanje.hr
tel: 051/323-448;      fax:051/323-447    

Najave događanja

Besplatna prezentacija: Optimizacija vs. rezanje troškova, HGK ŽK Rijeka, 12.11.2013. Besplatna prezentacija: Optimizacija vs. rezanje troškova, HGK ŽK Rijeka, 12.11.2013.

Odsjek Centra za razvoj ljudskih potencijala HGK - Županijske komore Rijeka i tvrtka Vanguard savjetovanje d.o.o. iz Rijeke pozivaju Vas na besplatnu prezentaciju: "Optimizacija vs rezanje troškova“
 u utorak, 12. studenog 2013. god. s početkom u 11:00 sati u HGK - Županijskoj komori Rijeka, Bulevar oslobođenja 23, Rijeka (velika dvorana u prizemlju)

Besplatna prezentacija: Tko su naši kupci i jesmo li sigurni što im treba, HGK ŽK Rijeka, 17.10.2013. Besplatna prezentacija: Tko su naši kupci i jesmo li sigurni što im treba, HGK ŽK Rijeka, 17.10.2013.

Odsjek Centra za razvoj ljudskih potencijala HGK - Županijske komore Rijeka i tvrtka Vanguard savjetovanje d.o.o. iz Rijeke pozivaju Vas na besplatnu prezentaciju:
"Tko su naši  kupci i jesmo li sigurni što im treba?", koje će se održati u četvrtak, 17. listopada s početkom u 11 sati u HGK ŽK Rijeka

Novosti

Održano predavanje Održano predavanje "Motivacija za rad i kako je uništiti motivacijskim programima"

Savjetnici Vanguarda imali su čast održati predavanje na temu Motivacije i motivacijskih planova na sastanku Sekcije za organizacijsku psihologiju Hrvatskog psihološkog društva.Predložena je teza kako je na motivaciju radnika moguće samo posredno utjecati promjenom pristupa radu i vođenju. Na kraju predavanja povela se rasprava o tome kako pomoći menadžerima da se od mrkve i batine pomaknu prema modernijem razumijevanju motivacije za rad kao rezultatu sustava, a ne izdvojenoj pojavi na koju se može izdvojeno djelovati. 

Radionica: Saznajte što je stvarno bitno Vašim korisnicima, Rijeka HGK ŽK Rijeka 31.3.2011. Radionica: Saznajte što je stvarno bitno Vašim korisnicima, Rijeka HGK ŽK Rijeka 31.3.2011.

Znanje o tome što je bitno korisnicima i znanje kako oblikovati organizaciju koja će to uspješno isporučivati uz minimalne troškove uvjet su opstanka i rasta poslovanja.

Da bismo saznali što je bitno korisnicima i na osnovu čega odlučuju gdje i od koga kupovati ili nabavljati potrebno nam je znanje i vještina. Uz to, potrebno je veliko umijeće da se posao organizira na način da se to uspješno i dosljedno isporučuje uz sve niže i niže troškove. To je ostvarivo uključivanjem svih zaposlenika i bitnim promjenama nekih od navika upravljanja koje postoje u većini poduzeća.


Upit

Trebate pomoć ili dodatne informacije

Newsletter

Budite u toku i prijavite se na naš newsletter