S.V. Čiče 7, HR-51000 Rijeka
T +385 (0)51 323 448, F 323 447
vanguard@vanguard-savjetovanje.hr

Besplatni sadržaji

Video sadržaji

Video klipovi Za one koji žele saznati kako je nastala Vanguard metoda i...

Tekstovi

Ovdje pronađite tekstove i članke drugih koje smo za Vas preveli i uredili. Oni će Vam pomoći da bolje razumijete Sistemsko razmišljanje i od kuda ono dolazi. 

Crtanje toka posla - Seminar u Rijeci

Seminar-radionica u utorak 3. travnja 2012. s početkom u 9 sati
HGK - Županijska komora Rijeka, Bulevar oslobođenja 23
(velika dvorana u prizemlju)


Sve organizacije žele biti efikasnije, a mnoge i aktivno rade na tome. Žele manje troškove, zadovoljnije kupce i zaposlenike. Ipak, većina teško uspijeva nešto bitno promijeniti. Čak i istraživanja pokazuju da je manje od 20% promjena zaista poboljšanje, a preko 80% promjena su samo to – promjena. Ili, kako neki kažu, sve se je promijenilo da bi ostalo isto. Samo što smo potrošili puno novaca, truda, vremena i živaca!

Vanguard promjenama pristupa na drugačiji način. Promjene se uvode na mjestu gdje se posao odvija, a na tome zajednički rade radnici i menadžeri uz pomoć dobro strukturirane metodologije. Posljedica toga su vidljiva, mjerljiva, značajna poboljšanja na ključnim parametrima poslovanja.

Iskustvo pokazuje kako je mnoštvo a-ha momenata koji do toga dovode vezano za relativno jednostavnu metodu – crtanje toka posla! Mnogi smatraju da je svrha mapiranja procesa dokumentiranje načina na koji radimo te se stoga procesi trebaju nacrtati i uvrstiti u poslovnike, priručnike i sl. i koristiti kako bi se osiguralo da zaposlenici rade na ”ispravan” način. Međutim, takav nam pristup ništa ne govori o tome na koji način možemo unaprijediti ono što radimo.

Ako krenete u analizu s namjerom unapređenja tada grafičko prikazivanje onoga što se SADA događa u vašoj tvrtci od kada korisnik postavi upit do isporuke razotkriva svu kompleksnost dodavanja, račvanja i vraćanja. Odjednom postaju vidljive sve nelogičnosti i suvišne stvari u našem načinu rada, osvijeste se sva dupliranja i dorade do sada skrivene podjelom u odjele i nevidljive zbog toga što nitko nema pregled nad cijelim tokom posla i ne razumije što je zapravo vrijednost za korisnika.

Između ostalog na ovom seminaru naučit ćete kako:
 • saznati što se stvarno događa u Vašoj organizaciji i zašto, koliko predvidivo i koji su uzroci gubitaka, kašnjenja, grešaka i troškova,
 • uključiti i potaknuti ljude da razmišljaju o tome kako se njihov posao može unaprijediti,
 • razgovarati s nekim tko je jako obramben oko posla koji radi,
 • otkriti na koji način ono što netko radi utječe na one koji dolaze kasnije u procesu,
 • prepoznati posao koji je sam sebi svrha i zašto to radimo,
 • prepoznati rad koji dodaje vrijednost
 • te kako sve u organizaciji povezati na zajedničkom zadatku unapređenja poslovanja.

Sadržaj seminara:
 • Osnove Vanguard metodologije
 • Kako mapirati proces
 • Što sve mapa procesa treba sadržavati
 • Prepoznavanje točaka transakcije
 • Zahtjevi korisnika – prema tipu i učestalosti
 • Kako prepoznati rad koji dodaje vrijednost, a kako gubitke, koji su tipovi gubitaka
 • Praktičan rad: mapiranje procesa
 • Kako mape procesa koristiti za unapređenje rada

Kome je seminar namijenjen?

Seminar je namijenjen direktorima i vlasnicima poduzeća, rukovoditeljima na svim razinama, stručnjacima za kvalitetu i svima koji žele saznati više o Vanguard metodologiji za bolje organiziranje i vođenje posla.

Predavači:

Alen Marot i Barbara Marot, savjetnici Vanguarda s licencom za regiju. 
Alen i Barbara Marot gotovo deset godina znanja iz psihologije prenose u organizacijsko okružje, kombiniraju ih s mnogim drugim spoznajama iz šireg područja organizacije i menadžmenta i pomažu rukovoditeljima da oblikuju poslovne sustave koji će dugoročno i održivo davati pozitivne rezultate na zadovoljstvo svih uključenih. I ništa ih ne može uvjeriti da je to nerealna utopija. 
Počeli su sa selekcijom, prodajnim i rukovodnim vještinama, vidjeli da to nije dovoljno pa su nastavili putem kvalitete i sistemskog razmišljanja. Ne ustručavaju se biti kontroverzni i provokativni, čak i uživaju u tome da publiku izbace iz zone ugode i natjeraju na drugačije razmišljanje. Dobru glavobolju (naravno ne svoju) čak smatraju dobrim ishodom dana s menadžerima. 
Sedam godina vode Edukacijsko savjetodavni centar Optimum čije je usluge kroz taj period koristilo stotinjak raznih organizacija. Već dvije su godine certificirani savjetnici Vanguard metode za transformaciju poslovanja prema principima Sistemskog razmišljanja za što su obuku prošli kroz rad u Velikoj Britaniji. Vode podružnicu Vanguarda za Hrvatsku i dok se posao zahuktava prema potrebi odrađuju i poslove u britanskom privatnom i javnom sektoru, tek da ostanu u formi. 
Alen je godinama bio kolumnist Poslovnog, priloga Novog lista, a Barbara je za portal MojDoktor pisala o zdravoj radnoj okolini. 


Ukupno trajanje seminara: 09:00 – 15:00 sati

Cijena seminara: 550,00 kn (440,00 kn+PDV)
U cijenu uključeni: radni materijal, vježbe za praktični dio, osvježenje u pauzama i sendvič za ručak
Popusti: za drugog i svakog slijedećeg polaznika iz iste tvrtke 10%

Uplate: Vanguard savjetovanje d.o.o., S.V.Čiče 7, Rijeka žiro račun broj 2402006-110056847; OIB: 58534152009 s naznakom "Kotizacija za seminar 3.4.2012."

Prijave: Molimo da Vaš dolazak potvrdite prijavnicom na e-mail adresu kkaramarko@hgk.hr ili faxom 051/216-033, najkasnije do petka, 30.03.2012.


Kontakt osoba: Karina Karamarko Dundović, voditelj Odsjeka
tel: 051/ 209-127
fax: 051/ 216-033
mail: kkaramarko@hgk.hr


Detaljnije informacije: Vanguard savjetovanje d.o.o.
tel: 051/ 323-448
fax: 051/ 323-447
mail: vanguard@vanguard-savjetovanje.hr
www.vanguard-savjetovanje.hr

Najave događanja

Besplatna prezentacija: Optimizacija vs. rezanje troškova, HGK ŽK Rijeka, 12.11.2013. Besplatna prezentacija: Optimizacija vs. rezanje troškova, HGK ŽK Rijeka, 12.11.2013.

Odsjek Centra za razvoj ljudskih potencijala HGK - Županijske komore Rijeka i tvrtka Vanguard savjetovanje d.o.o. iz Rijeke pozivaju Vas na besplatnu prezentaciju: "Optimizacija vs rezanje troškova“
 u utorak, 12. studenog 2013. god. s početkom u 11:00 sati u HGK - Županijskoj komori Rijeka, Bulevar oslobođenja 23, Rijeka (velika dvorana u prizemlju)

Besplatna prezentacija: Tko su naši kupci i jesmo li sigurni što im treba, HGK ŽK Rijeka, 17.10.2013. Besplatna prezentacija: Tko su naši kupci i jesmo li sigurni što im treba, HGK ŽK Rijeka, 17.10.2013.

Odsjek Centra za razvoj ljudskih potencijala HGK - Županijske komore Rijeka i tvrtka Vanguard savjetovanje d.o.o. iz Rijeke pozivaju Vas na besplatnu prezentaciju:
"Tko su naši  kupci i jesmo li sigurni što im treba?", koje će se održati u četvrtak, 17. listopada s početkom u 11 sati u HGK ŽK Rijeka

Novosti

Održano predavanje Održano predavanje "Motivacija za rad i kako je uništiti motivacijskim programima"

Savjetnici Vanguarda imali su čast održati predavanje na temu Motivacije i motivacijskih planova na sastanku Sekcije za organizacijsku psihologiju Hrvatskog psihološkog društva.Predložena je teza kako je na motivaciju radnika moguće samo posredno utjecati promjenom pristupa radu i vođenju. Na kraju predavanja povela se rasprava o tome kako pomoći menadžerima da se od mrkve i batine pomaknu prema modernijem razumijevanju motivacije za rad kao rezultatu sustava, a ne izdvojenoj pojavi na koju se može izdvojeno djelovati. 

Radionica: Saznajte što je stvarno bitno Vašim korisnicima, Rijeka HGK ŽK Rijeka 31.3.2011. Radionica: Saznajte što je stvarno bitno Vašim korisnicima, Rijeka HGK ŽK Rijeka 31.3.2011.

Znanje o tome što je bitno korisnicima i znanje kako oblikovati organizaciju koja će to uspješno isporučivati uz minimalne troškove uvjet su opstanka i rasta poslovanja.

Da bismo saznali što je bitno korisnicima i na osnovu čega odlučuju gdje i od koga kupovati ili nabavljati potrebno nam je znanje i vještina. Uz to, potrebno je veliko umijeće da se posao organizira na način da se to uspješno i dosljedno isporučuje uz sve niže i niže troškove. To je ostvarivo uključivanjem svih zaposlenika i bitnim promjenama nekih od navika upravljanja koje postoje u većini poduzeća.


Upit

Trebate pomoć ili dodatne informacije

Newsletter

Budite u toku i prijavite se na naš newsletter