S.V. Čiče 7, HR-51000 Rijeka
T +385 (0)51 323 448, F 323 447
vanguard@vanguard-savjetovanje.hr

Besplatni sadržaji

Video sadržaji

Video klipovi Za one koji žele saznati kako je nastala Vanguard metoda i...

Tekstovi

Ovdje pronađite tekstove i članke drugih koje smo za Vas preveli i uredili. Oni će Vam pomoći da bolje razumijete Sistemsko razmišljanje i od kuda ono dolazi. 

Crtanje toka posla - Iznenađujuće moćan alat za neočekivana unapređenja

Seminar-radionica u utorak 13.12.2011. s početkom u 9 sati
Rijeka, StepRi (Znanstveno-tehnologijski park, sveučilišni kampus na Trsatu) Slavka Krautzeka 83A


Poslovni procesi, mapiranje, dijamanti, kućice i simboli – komplicirana nauka i terminologija oko nečega što predstavlja jednostavan alat koji svaki put kad se primijeni dovodi do neočekivanih spoznaja o sadašnjem načinu rada i dotad nevidljivih ideja za unapređenje.

Sve organizacije bi htjele biti efikasnije, a mnoge i aktivno rade na tome. Želimo manje troškove, zadovoljnije kupce i zaposlenike. Ipak, većina teško uspijeva nešto bitno promijeniti, obično se sve svodi na dugotrajne napore koji se ili na kraju rasplinu ili dovode do promjene za koju nismo sigurni je li zaista poboljšanje. Nekad nam se čini da se sve promijenilo da bi ostalo isto, a mi smo potrošili puno truda, vremena i živaca. Nekad nam se čini i da je sada i gore nego što je bilo.
Neka istraživanja pokazuju da je preko 80% promjena upravo to – promjena, a manje od 20% su zaista poboljšanja!

Naša su specijalnost upravo vidljiva, mjerljiva, značajna poboljšanja na ključnim parametrima poslovanja. U tome primjenjujemo drugačiji način razmišljanja o oblikovanju i vođenju posla, specifične principe organiziranja posla i posebno razvijenu metodologiju uvođenja promjena. Naši klijenti kažu kako nakon naše intervencije «vide svoju organizaciju u 3-D umjesto u 2-D kako su je prije vidjeli». Iskustvo nam je pokazalo kako je mnoštvo a-ha momenata koji do toga dovode vezana za jednu relativno jednostavnu metodu – crtanje toka posla!

Kada s ljudima razgovarate o tome kako se obavlja njihov posao oni na kraju obično završe pitanjem «Jesam li bio dobar/dobra?!» To pitanje pobuđuje sumnju u to da su htjeli prikazati stvari ljepšima ili onakvima kakve bi trebale biti umjesto onakvima kakve jesu. Ako dok vam pokazuju ono što rade počnete crtati po papiru ili ploči ono što vidite navodeći kada se posao vraća unazad i ističući dodavanja koja mora proći, razgovor postaje sasvim drugačiji – više ne razgovarate o njima nego o poslu! A s tim uvijek ima problema na kojima se može raditi!

Rukovoditelji koji slušaju od svojih ljudi kako posao teče kroz firmu također često ne vide u tome nikakav problem. Dok od njih ne zatražite da to što su čuli i vidjeli nacrtaju od zaprimanja zahtjeva do isporuke. Kada se dodavanja, račvanja i vraćanja počnu razmotavati na zidu odjednom postaju vidljive sve nelogičnosti i suvišne stvari u našem načinu rada, osvijeste se sva dupliranja i dorade skrivene podjelom u odjele i nevidljive zbog toga što nitko nema pregled nad cijelim tokom posla.


Tada se pojavljuju sasvim nove mogućnosti i ideje za značajna i vidljiva poboljšanja u organizaciji i načinu kako se posao obavlja. Razlozi za promjene lako su uočljivi svima kada ih se suoči sa prikazom sadašnjeg toka rada, a to povećava spremnost na promjene.

Crtanje toka posla od zaprimanja narudžbe do isporuke kupcu i naplate predstavlja jedan od najmoćnijih načina da razumijemo kako posao funkcionira i gdje ga možemo unaprijediti. Neki su pokušali učiniti nešto slično pa su se izgubili u raspravama i detaljima oko metodologije, mnogi bi htjeli tako nešto pokušati, ali im se čini složeno i ne znaju otkud početi.


Ovaj seminar objasnit će vam

- kako odabrati tok posla koji ćemo analizirati prvi,

- gdje otići kako bi razumjeli što se događa,

- na što paziti kod crtanja,

- koje podatke treba sadržavati i zašto,

- kako uključiti ostale,

- kako ono što naučimo iskoristiti za unapređenje,

a sve to kroz mnoštvo primjera i praktičnog rada.Između ostalog na ovoj radionici naučit ćete kako:

- saznati što se stvarno događa u Vašoj organizaciji i zašto,

- uključiti i potaknuti ljude da razmišljaju o tome kako se njihov posao može unaprijediti,

- razgovarati s nekim tko je jako obramben oko posla koji radi,

- otkriti na koji način ono što netko radi utječe na one koji dolaze kasnije u procesu,

- prepoznati posao koji je sam sebi svrha i zašto to radimo,

- prepoznati rad koji dodaje vrijednost

- te kako sve u organizaciji povezati na zajedničkom zadatku unapređenja poslovanja.

Pridružite nam se u ovoj radionici koja zauvijek može promijeniti način na koji gledate na svoj posao!


Predavači: Barbara Marot i Alen Marot

Seminar je namijenjen: direktorima i vlasnicima poduzeća, menadžeri svih razina koji žele značajno unaprijediti upravljanje poslovnim procesima ili sustavima i njihovu efikasnost ili žele saznati više o Vanguard metodologiji za bolje organiziranje i vođenje posla.

Trajanje: 9 do 16 sati.

Cijena: 738,00 kn (600 kn + pdv)

Broj sudionika je ograničen. Prijaviti se možete putem prijavnice do 9.12.2011. do 11 sati.

Najave događanja

Besplatna prezentacija: Optimizacija vs. rezanje troškova, HGK ŽK Rijeka, 12.11.2013. Besplatna prezentacija: Optimizacija vs. rezanje troškova, HGK ŽK Rijeka, 12.11.2013.

Odsjek Centra za razvoj ljudskih potencijala HGK - Županijske komore Rijeka i tvrtka Vanguard savjetovanje d.o.o. iz Rijeke pozivaju Vas na besplatnu prezentaciju: "Optimizacija vs rezanje troškova“
 u utorak, 12. studenog 2013. god. s početkom u 11:00 sati u HGK - Županijskoj komori Rijeka, Bulevar oslobođenja 23, Rijeka (velika dvorana u prizemlju)

Besplatna prezentacija: Tko su naši  kupci i jesmo li sigurni što im treba, HGK ŽK Rijeka, 17.10.2013. Besplatna prezentacija: Tko su naši kupci i jesmo li sigurni što im treba, HGK ŽK Rijeka, 17.10.2013.

Odsjek Centra za razvoj ljudskih potencijala HGK - Županijske komore Rijeka i tvrtka Vanguard savjetovanje d.o.o. iz Rijeke pozivaju Vas na besplatnu prezentaciju:
"Tko su naši  kupci i jesmo li sigurni što im treba?", koje će se održati u četvrtak, 17. listopada s početkom u 11 sati u HGK ŽK Rijeka

Novosti

Održano predavanje Održano predavanje "Motivacija za rad i kako je uništiti motivacijskim programima"

Savjetnici Vanguarda imali su čast održati predavanje na temu Motivacije i motivacijskih planova na sastanku Sekcije za organizacijsku psihologiju Hrvatskog psihološkog društva.Predložena je teza kako je na motivaciju radnika moguće samo posredno utjecati promjenom pristupa radu i vođenju. Na kraju predavanja povela se rasprava o tome kako pomoći menadžerima da se od mrkve i batine pomaknu prema modernijem razumijevanju motivacije za rad kao rezultatu sustava, a ne izdvojenoj pojavi na koju se može izdvojeno djelovati. 

Radionica: Saznajte što je stvarno bitno Vašim korisnicima, Rijeka HGK ŽK Rijeka 31.3.2011. Radionica: Saznajte što je stvarno bitno Vašim korisnicima, Rijeka HGK ŽK Rijeka 31.3.2011.

Znanje o tome što je bitno korisnicima i znanje kako oblikovati organizaciju koja će to uspješno isporučivati uz minimalne troškove uvjet su opstanka i rasta poslovanja.

Da bismo saznali što je bitno korisnicima i na osnovu čega odlučuju gdje i od koga kupovati ili nabavljati potrebno nam je znanje i vještina. Uz to, potrebno je veliko umijeće da se posao organizira na način da se to uspješno i dosljedno isporučuje uz sve niže i niže troškove. To je ostvarivo uključivanjem svih zaposlenika i bitnim promjenama nekih od navika upravljanja koje postoje u većini poduzeća.


Upit

Trebate pomoć ili dodatne informacije

Newsletter

Budite u toku i prijavite se na naš newsletter