S.V. Čiče 7, HR-51000 Rijeka
T +385 (0)51 323 448, F 323 447
vanguard@vanguard-savjetovanje.hr

Besplatni sadržaji

Video sadržaji

Video klipovi Za one koji žele saznati kako je nastala Vanguard metoda i...

Tekstovi

Ovdje pronađite tekstove i članke drugih koje smo za Vas preveli i uredili. Oni će Vam pomoći da bolje razumijete Sistemsko razmišljanje i od kuda ono dolazi. 

Budite efikasniji, zadovoljite kupce, smanjite troškove... i to je to!

Članak koji ovaj mjesec donosimo djelo je Simona Caulkina, objavljen je u britanskom Observeru i obiluje mnoštvom nelogičnih istina. Iako je objavljen krajem 2008. godine još uvijek je vrlo aktualan.
Neki bi rekli da za ono što on predlaže treba puno hrabrosti ili baram mala doza ludosti, međutim, mi znamo da samo treba izaći iz ureda, spustiti se u posao i otvorenih očiju i uma gledati što se događa.
Ako to učinite vidjet ćete koliko ste ili niste u stanju dati kupcu ono što mu je potrebno. Dok se ne spustimo u posao pretpostavka da svakom kupcu dajemo ono što on želi može nam se činiti suluda. Međutim, ukoliko dobro znamo što naši kupci trebaju, posao organiziramo na način da im isporučujemo upravo to što im treba, iz svojih procesa eliminiramo jalov posao i naši troškovi idu dolje. A zadovoljstvo kupaca se povećava.
Još jedna istina koja nam se može učiniti ludom kaže da se ne usmjeravamo na produktivnost i prestanemo biti opsjednuti brojkama. Umjesto toga treba se usmjeriti na kvalitetu (kako ju definira korisnik) i tok posla. Na taj ćemo način eliminirati sav onaj posao koji radimo, a ne dodaje vrijednost korisniku, a posao koji obavljamo proticat će glatko. Eliminiranjem svih suvišnih dodavanja, dorada, vraćanja, provjeravanja i sl. dodatno smanjujemo ukupne troškove i imamo zadovoljnije korisnike.
O tome kako veličina nije bitna, kako se umjesto na ljude treba usmjeriti na sustav i kako umjesto kompeticije treba poticati kooperaciju pročitajte u članku koji smo za vas preveli.

Najave događanja

Besplatna prezentacija: Optimizacija vs. rezanje troškova, HGK ŽK Rijeka, 12.11.2013. Besplatna prezentacija: Optimizacija vs. rezanje troškova, HGK ŽK Rijeka, 12.11.2013.

Odsjek Centra za razvoj ljudskih potencijala HGK - Županijske komore Rijeka i tvrtka Vanguard savjetovanje d.o.o. iz Rijeke pozivaju Vas na besplatnu prezentaciju: "Optimizacija vs rezanje troškova“
 u utorak, 12. studenog 2013. god. s početkom u 11:00 sati u HGK - Županijskoj komori Rijeka, Bulevar oslobođenja 23, Rijeka (velika dvorana u prizemlju)

Besplatna prezentacija: Tko su naši  kupci i jesmo li sigurni što im treba, HGK ŽK Rijeka, 17.10.2013. Besplatna prezentacija: Tko su naši kupci i jesmo li sigurni što im treba, HGK ŽK Rijeka, 17.10.2013.

Odsjek Centra za razvoj ljudskih potencijala HGK - Županijske komore Rijeka i tvrtka Vanguard savjetovanje d.o.o. iz Rijeke pozivaju Vas na besplatnu prezentaciju:
"Tko su naši  kupci i jesmo li sigurni što im treba?", koje će se održati u četvrtak, 17. listopada s početkom u 11 sati u HGK ŽK Rijeka

Novosti

Održano predavanje Održano predavanje "Motivacija za rad i kako je uništiti motivacijskim programima"

Savjetnici Vanguarda imali su čast održati predavanje na temu Motivacije i motivacijskih planova na sastanku Sekcije za organizacijsku psihologiju Hrvatskog psihološkog društva.Predložena je teza kako je na motivaciju radnika moguće samo posredno utjecati promjenom pristupa radu i vođenju. Na kraju predavanja povela se rasprava o tome kako pomoći menadžerima da se od mrkve i batine pomaknu prema modernijem razumijevanju motivacije za rad kao rezultatu sustava, a ne izdvojenoj pojavi na koju se može izdvojeno djelovati. 

Radionica: Saznajte što je stvarno bitno Vašim korisnicima, Rijeka HGK ŽK Rijeka 31.3.2011. Radionica: Saznajte što je stvarno bitno Vašim korisnicima, Rijeka HGK ŽK Rijeka 31.3.2011.

Znanje o tome što je bitno korisnicima i znanje kako oblikovati organizaciju koja će to uspješno isporučivati uz minimalne troškove uvjet su opstanka i rasta poslovanja.

Da bismo saznali što je bitno korisnicima i na osnovu čega odlučuju gdje i od koga kupovati ili nabavljati potrebno nam je znanje i vještina. Uz to, potrebno je veliko umijeće da se posao organizira na način da se to uspješno i dosljedno isporučuje uz sve niže i niže troškove. To je ostvarivo uključivanjem svih zaposlenika i bitnim promjenama nekih od navika upravljanja koje postoje u većini poduzeća.


Upit

Trebate pomoć ili dodatne informacije

Newsletter

Budite u toku i prijavite se na naš newsletter