S.V. Čiče 7, HR-51000 Rijeka
T +385 (0)51 323 448, F 323 447
vanguard@vanguard-savjetovanje.hr

Besplatni sadržaji

Video sadržaji

Video klipovi Za one koji žele saznati kako je nastala Vanguard metoda i...

Tekstovi

Ovdje pronađite tekstove i članke drugih koje smo za Vas preveli i uredili. Oni će Vam pomoći da bolje razumijete Sistemsko razmišljanje i od kuda ono dolazi. 

Rezanje troškova može ih itekako povećati

Jedno od važnijih učenja sistemskog razmišljanja jest da usmjeravanje na troškove i pokušaji da ih kontroliramo, troškove zapravo – povećavaju. Radeći s timom koji je analizirao svoju kompaniju koja se bavi popravcima u kućanstvima u Portsmouthu, vidjeli smo kako to može izgledati u praksi.

Analizirajući protok posla od prijave kvara do naplate pronašli smo brojne korake koji ne dodaju nikakvu vrijednost stanarima već služe samo tome da bi se kontrolirali zaposlenici i posao koji obavljaju, a u cilju da se spriječi mogućnost da budu bez posla ili da naplaćuju sate koje nisu odradili. Vidjeli smo da detaljno izvještavaju o dijelovima koje upotrebljavaju kroz moderni sustav PDA uređaja. Njihove radne liste skupljaju se svaki tjedan, ubacuju u kompjutor, printaju, kontroliraju i ovjeravaju od strane poslovođa te šalju u računovodstvo. Oštro se pregovara s dobavljačima dijelova i opreme kako bi se dobilo što povoljnije cijene i rabate.

I sav ovaj veliki trud i posao nisu tvrtki donijeli ništa osim golemih troškova! Radnici troše oko pola sata nakon svakog posla bockajući po dlanovnicima kako bi izvijestili o poslu i dijelovima. Jedna osoba pola radnog vremena troši na analizu radnih lista. Poslovođe troše nekoliko sati tjedno provjeravajući i ovjeravajući ih. Plaće kasne jer netko nije predao radnu listu. Trošak? Ukupno oko 500 tisuća kuna godišnje samo u plaćama ljudi. Dlanovnike i softver nismo ni računali.

Zbog »povoljnih» ugovora radnici kod 70 posto poslova putuju oko sat vremena da bi dobavili dijelove ili opremu kod dobavljača s kojima tvrka ima ugovor. Trošak? Samo udio u plaćama radnika koji odlazi na putovanje je blizu četiri milijuna kuna godišnje.

Često se događa da mjere koje uvedemo da nešto popravimo na kraju pogoršavaju situaciju. Pokušaji ove tvrtke da kontrolira troškove na kraju su koštali daleko više nego što su mogli uštedjeti. Glavni problem je u tome što su oni koji su donosili ove mjere sjedili jako daleko od realnog posla. Tek tijekom ove intervencije otišli su na teren i razumjeli što se zapravo događa kao posljedica njihovih odluka i gdje leže pravi gubici, a to je često daleko od onoga gdje ih očekujemo.

Najave događanja

Besplatna prezentacija: Optimizacija vs. rezanje troškova, HGK ŽK Rijeka, 12.11.2013. Besplatna prezentacija: Optimizacija vs. rezanje troškova, HGK ŽK Rijeka, 12.11.2013.

Odsjek Centra za razvoj ljudskih potencijala HGK - Županijske komore Rijeka i tvrtka Vanguard savjetovanje d.o.o. iz Rijeke pozivaju Vas na besplatnu prezentaciju: "Optimizacija vs rezanje troškova“
 u utorak, 12. studenog 2013. god. s početkom u 11:00 sati u HGK - Županijskoj komori Rijeka, Bulevar oslobođenja 23, Rijeka (velika dvorana u prizemlju)

Besplatna prezentacija: Tko su naši  kupci i jesmo li sigurni što im treba, HGK ŽK Rijeka, 17.10.2013. Besplatna prezentacija: Tko su naši kupci i jesmo li sigurni što im treba, HGK ŽK Rijeka, 17.10.2013.

Odsjek Centra za razvoj ljudskih potencijala HGK - Županijske komore Rijeka i tvrtka Vanguard savjetovanje d.o.o. iz Rijeke pozivaju Vas na besplatnu prezentaciju:
"Tko su naši  kupci i jesmo li sigurni što im treba?", koje će se održati u četvrtak, 17. listopada s početkom u 11 sati u HGK ŽK Rijeka

Novosti

Održano predavanje Održano predavanje "Motivacija za rad i kako je uništiti motivacijskim programima"

Savjetnici Vanguarda imali su čast održati predavanje na temu Motivacije i motivacijskih planova na sastanku Sekcije za organizacijsku psihologiju Hrvatskog psihološkog društva.Predložena je teza kako je na motivaciju radnika moguće samo posredno utjecati promjenom pristupa radu i vođenju. Na kraju predavanja povela se rasprava o tome kako pomoći menadžerima da se od mrkve i batine pomaknu prema modernijem razumijevanju motivacije za rad kao rezultatu sustava, a ne izdvojenoj pojavi na koju se može izdvojeno djelovati. 

Radionica: Saznajte što je stvarno bitno Vašim korisnicima, Rijeka HGK ŽK Rijeka 31.3.2011. Radionica: Saznajte što je stvarno bitno Vašim korisnicima, Rijeka HGK ŽK Rijeka 31.3.2011.

Znanje o tome što je bitno korisnicima i znanje kako oblikovati organizaciju koja će to uspješno isporučivati uz minimalne troškove uvjet su opstanka i rasta poslovanja.

Da bismo saznali što je bitno korisnicima i na osnovu čega odlučuju gdje i od koga kupovati ili nabavljati potrebno nam je znanje i vještina. Uz to, potrebno je veliko umijeće da se posao organizira na način da se to uspješno i dosljedno isporučuje uz sve niže i niže troškove. To je ostvarivo uključivanjem svih zaposlenika i bitnim promjenama nekih od navika upravljanja koje postoje u većini poduzeća.


Upit

Trebate pomoć ili dodatne informacije

Newsletter

Budite u toku i prijavite se na naš newsletter