S.V. Čiče 7, HR-51000 Rijeka
T +385 (0)51 323 448, F 323 447
vanguard@vanguard-savjetovanje.hr

Besplatni sadržaji

Video sadržaji

Video klipovi Za one koji žele saznati kako je nastala Vanguard metoda i...

Tekstovi

Ovdje pronađite tekstove i članke drugih koje smo za Vas preveli i uredili. Oni će Vam pomoći da bolje razumijete Sistemsko razmišljanje i od kuda ono dolazi. 

Privatne firme nisu uvijek efikasnije

Radili smo na optimiziranju županijske službe za održavanje cesta koja je veći dio svog poslovanja povjerila dvjema privatnim firmama. Situacija poznata iz hrvatskih javnih i državnih firmi ovdje proizlazi iz pretpostavke kako su privatne firme po definiciji efikasnije od javnih i državnih. Ovo vjerovanje u velikoj je mjeri prisutno i kod nas, a dodatno je potencirano pritiscima izvana.

No rezultati pokazuju suprotno – postoje efikasni i neefikasni sustavi, a privatne firme često u svojoj potrazi za što većim i bržim profitom uvode načine rada koji im bitno umanjuju efikasnost.

Služba o kojoj govorimo umjesto da uštedi, pokvarila je uslugu i povećala troškove. Zato što su (opravdano) sumnjali da privatni kooperanti neće raditi uvijek u njihovom najboljem interesu uveli su velike kontrole i tražili svakojaka izvještavanja. Na to su se trošili resursi koji bi se inače koristiti za obavljanje posla. Da bi se osigurala tržišna utakmica posao je (umjetno) podijeljen u dva dijela – inspekciju i popravak, što je dovelo do dodatnih podvajanja poslova, zadržavanja i otežavanja protoka posla.

Dodatno, inspekcije, standardi i planovi dovode do toga da se ljudi bave time kako da ih zadovolje, umjesto razmišljanjem kako da dobro obave posao. Sve to prati ogromna količina administracije i složeni informatički sustavi koji dalje troše resurse kojih sve više nedostaje za popravak cesta.

Trenuto se radi na ponovnom uspostavljanju pregleda nad poslovima od kraja do kraja i pokušava pronaći način da se izbaci ogromna količina birokracije, inspekcija, kontrola i izvještavanja koja troši ogromni dio. Vjerojatno neće doći do toga da će se popravci cesta ponovno podvesti pod javnu službu (iako bi mnogi to preferirali), ali će se redefinirati odnose s kooperantima. Vjerojatno će se promijeniti ugovor i posao povjeriti samo jednoj firmi. Moguće je da će se (kao što se je dogodilo u nekim drugim gradovima) od nje tražiti da u svom poslovanju primijeni sistemsko razmišljanje kako bi se pružila kvalitetnija usluga građanima i smanjili troškovi.

Pouka priče je da postoje efikasni i neefikasni sustavi i u javnom i u privatnom sektoru te da podjela poslova na više firmi umjesto lakše kontrole donosi više administracije i težu optimizaciju posla od kraja do kraja.

Najave događanja

Besplatna prezentacija: Optimizacija vs. rezanje troškova, HGK ŽK Rijeka, 12.11.2013. Besplatna prezentacija: Optimizacija vs. rezanje troškova, HGK ŽK Rijeka, 12.11.2013.

Odsjek Centra za razvoj ljudskih potencijala HGK - Županijske komore Rijeka i tvrtka Vanguard savjetovanje d.o.o. iz Rijeke pozivaju Vas na besplatnu prezentaciju: "Optimizacija vs rezanje troškova“
 u utorak, 12. studenog 2013. god. s početkom u 11:00 sati u HGK - Županijskoj komori Rijeka, Bulevar oslobođenja 23, Rijeka (velika dvorana u prizemlju)

Besplatna prezentacija: Tko su naši  kupci i jesmo li sigurni što im treba, HGK ŽK Rijeka, 17.10.2013. Besplatna prezentacija: Tko su naši kupci i jesmo li sigurni što im treba, HGK ŽK Rijeka, 17.10.2013.

Odsjek Centra za razvoj ljudskih potencijala HGK - Županijske komore Rijeka i tvrtka Vanguard savjetovanje d.o.o. iz Rijeke pozivaju Vas na besplatnu prezentaciju:
"Tko su naši  kupci i jesmo li sigurni što im treba?", koje će se održati u četvrtak, 17. listopada s početkom u 11 sati u HGK ŽK Rijeka

Novosti

Održano predavanje Održano predavanje "Motivacija za rad i kako je uništiti motivacijskim programima"

Savjetnici Vanguarda imali su čast održati predavanje na temu Motivacije i motivacijskih planova na sastanku Sekcije za organizacijsku psihologiju Hrvatskog psihološkog društva.Predložena je teza kako je na motivaciju radnika moguće samo posredno utjecati promjenom pristupa radu i vođenju. Na kraju predavanja povela se rasprava o tome kako pomoći menadžerima da se od mrkve i batine pomaknu prema modernijem razumijevanju motivacije za rad kao rezultatu sustava, a ne izdvojenoj pojavi na koju se može izdvojeno djelovati. 

Radionica: Saznajte što je stvarno bitno Vašim korisnicima, Rijeka HGK ŽK Rijeka 31.3.2011. Radionica: Saznajte što je stvarno bitno Vašim korisnicima, Rijeka HGK ŽK Rijeka 31.3.2011.

Znanje o tome što je bitno korisnicima i znanje kako oblikovati organizaciju koja će to uspješno isporučivati uz minimalne troškove uvjet su opstanka i rasta poslovanja.

Da bismo saznali što je bitno korisnicima i na osnovu čega odlučuju gdje i od koga kupovati ili nabavljati potrebno nam je znanje i vještina. Uz to, potrebno je veliko umijeće da se posao organizira na način da se to uspješno i dosljedno isporučuje uz sve niže i niže troškove. To je ostvarivo uključivanjem svih zaposlenika i bitnim promjenama nekih od navika upravljanja koje postoje u većini poduzeća.


Upit

Trebate pomoć ili dodatne informacije

Newsletter

Budite u toku i prijavite se na naš newsletter