S.V. Čiče 7, HR-51000 Rijeka
T +385 (0)51 323 448, F 323 447
vanguard@vanguard-savjetovanje.hr

Besplatni sadržaji

Video sadržaji

Video klipovi Za one koji žele saznati kako je nastala Vanguard metoda i...

Tekstovi

Ovdje pronađite tekstove i članke drugih koje smo za Vas preveli i uredili. Oni će Vam pomoći da bolje razumijete Sistemsko razmišljanje i od kuda ono dolazi. 

Posao se ne može razumjeti iz ureda

Koliko znate o svojoj firmi? Koliko u to možete biti sigurni? Na čemu zasnivate to znanje? Firma za popravke pitala je svoje majstore na terenu kako im se sviđaju PDA uređaji kojima su slali i primali podatke o poslu. Većina je rekla kako je to odlična stvar i da im je s njima puno bolje nego prije. Kada se provelo nekoliko dana s njima na terenu izmjerilo se je da u kuckanju po tim uređajima provedu više vremena nego na popravcima, a voljeli su ih samo zato jer su zamijenili papirologiju koja se na kraju pokazala u velikoj mjeri suvišnom.

Informatička firma pita klijente o tome koje probleme svakodnevno imaju kako bi im kreirali odgovarajuće informatičko rješenje i u pravilu ne dobije realnu sliku. Tek u implementaciji, kada se s njima provede nekoliko dana, uoče se poslovi koji im oduzimaju puno vremena, ali su na njih toliko navikli da ih niti ne doživljavaju kao probleme koji se mogu otkloniti.

Direktor prodavaonica tehničke robe vjeruje da mnogo kupaca smatra sebe stručnima i onda gnjave prodavače i ne uvažavaju njihovu stručnost. Ali zapravo ne zna koliko je to uobičajena situacija ili je stvar u tome da upravo takvi slučajevi eskaliraju i stignu do njega pa ima osjećaj da prevladavaju.

Kroz razgovor s ljudima u pravilu ćete dobiti pogrešnu sliku realnosti, a intervjui, ankete i slično pokupit će najsvježija ili najistaknutija sjećanja. Ako želimo oblikovati ili unaprijediti način rada najvažnije nam je razumjeti zahtjeve i probleme najvećeg opsega, ono što donosi najviše vrijednosti ili oduzima najviše vremena. Ukidanje PDA uređaja uštedjelo je stotine radnih sati firmi za popravke nakon što su proveli tjedan dana s radnicima na terenu i izmjerili vrijeme koje troše na različite aktivnosti. Koliko bi druga firma bila efikasnija da projektanti provedu nekoliko dana uz ljude za koje razvijaju software i koliko bi uštedjeli u implementaciji jer ne bi trebali mijenjati gotov proizvod zbog onoga što nauče kada je već razvijen? Kako trgovac tehničkom robom može oblikovati efikasan sustav osposobljavanja prodavača ako ne zna koji su najčešći zahtjevi s kojima dolaze kupci?

Ako želite zaista razumjeti organizaciju kojom rukovodite, odlazak u posao i sustavno prikupljanje podataka o zahtjevima kupaca i tijeku rada ne može se zamijeniti nikakvim razgovorima u sali za sastanke, proučavanjem financijskih pokazatelja ili prikupljanjem mišljenja ljudi. Zasučite rukave i provedite nekoliko dana na terenu, ne prosuđujte, ne intervenirajte, samo promatrajte, brojite i bilježite i nakon toga pokušajte razumjeti što i zašto se događa.

Najave događanja

Besplatna prezentacija: Optimizacija vs. rezanje troškova, HGK ŽK Rijeka, 12.11.2013. Besplatna prezentacija: Optimizacija vs. rezanje troškova, HGK ŽK Rijeka, 12.11.2013.

Odsjek Centra za razvoj ljudskih potencijala HGK - Županijske komore Rijeka i tvrtka Vanguard savjetovanje d.o.o. iz Rijeke pozivaju Vas na besplatnu prezentaciju: "Optimizacija vs rezanje troškova“
 u utorak, 12. studenog 2013. god. s početkom u 11:00 sati u HGK - Županijskoj komori Rijeka, Bulevar oslobođenja 23, Rijeka (velika dvorana u prizemlju)

Besplatna prezentacija: Tko su naši  kupci i jesmo li sigurni što im treba, HGK ŽK Rijeka, 17.10.2013. Besplatna prezentacija: Tko su naši kupci i jesmo li sigurni što im treba, HGK ŽK Rijeka, 17.10.2013.

Odsjek Centra za razvoj ljudskih potencijala HGK - Županijske komore Rijeka i tvrtka Vanguard savjetovanje d.o.o. iz Rijeke pozivaju Vas na besplatnu prezentaciju:
"Tko su naši  kupci i jesmo li sigurni što im treba?", koje će se održati u četvrtak, 17. listopada s početkom u 11 sati u HGK ŽK Rijeka

Novosti

Održano predavanje Održano predavanje "Motivacija za rad i kako je uništiti motivacijskim programima"

Savjetnici Vanguarda imali su čast održati predavanje na temu Motivacije i motivacijskih planova na sastanku Sekcije za organizacijsku psihologiju Hrvatskog psihološkog društva.Predložena je teza kako je na motivaciju radnika moguće samo posredno utjecati promjenom pristupa radu i vođenju. Na kraju predavanja povela se rasprava o tome kako pomoći menadžerima da se od mrkve i batine pomaknu prema modernijem razumijevanju motivacije za rad kao rezultatu sustava, a ne izdvojenoj pojavi na koju se može izdvojeno djelovati. 

Radionica: Saznajte što je stvarno bitno Vašim korisnicima, Rijeka HGK ŽK Rijeka 31.3.2011. Radionica: Saznajte što je stvarno bitno Vašim korisnicima, Rijeka HGK ŽK Rijeka 31.3.2011.

Znanje o tome što je bitno korisnicima i znanje kako oblikovati organizaciju koja će to uspješno isporučivati uz minimalne troškove uvjet su opstanka i rasta poslovanja.

Da bismo saznali što je bitno korisnicima i na osnovu čega odlučuju gdje i od koga kupovati ili nabavljati potrebno nam je znanje i vještina. Uz to, potrebno je veliko umijeće da se posao organizira na način da se to uspješno i dosljedno isporučuje uz sve niže i niže troškove. To je ostvarivo uključivanjem svih zaposlenika i bitnim promjenama nekih od navika upravljanja koje postoje u većini poduzeća.


Upit

Trebate pomoć ili dodatne informacije

Newsletter

Budite u toku i prijavite se na naš newsletter