S.V. Čiče 7, HR-51000 Rijeka
T +385 (0)51 323 448, F 323 447
vanguard@vanguard-savjetovanje.hr

Besplatni sadržaji

Video sadržaji

Video klipovi Za one koji žele saznati kako je nastala Vanguard metoda i...

Tekstovi

Ovdje pronađite tekstove i članke drugih koje smo za Vas preveli i uredili. Oni će Vam pomoći da bolje razumijete Sistemsko razmišljanje i od kuda ono dolazi. 

Na zapadu ništa novo?

Obično se čuje nekoliko objašnjenja i verzija. Na zapadu je sve uređeno i zna se red, a ne kao kod nas, prva je od njih. Druga je da je tamo još gore, da se samo radi i da nema privatnog života, a kapitalizam je nehuman koliko to samo može biti. Zadnja je da je svugdje isto, da je to što svi živimo u praktički istom sustavu i dovelo do toga da je svejedno gdje živite i poslujete i da su razlike samo površinski privid. Od sljedećeg tjedna moći ćete zajedno s nama provjeriti koja je od ovih verzija točna. Ovu kolumnu pisat ćemo iz Velike Britanije gdje ćemo nekoliko mjeseci s njihovim konzultantima raditi na unapređenju poduzeća iz različitih sektora. Upoznat ćemo različite sustave i provjeriti koliko su problemi koje doživljavaju slični ili različiti onima koje srećemo u hrvatskim organizacijama. Vidjet ćemo koliko su Englezi drugačiji od Hrvata, koliko se tu radi o drugačijem «mentalnom sklopu» o kojemu toliko slušamo ili je stvar u drugačijem pristupu poslovanju.

Do sada smo nekoliko puta posjetili Englesku i ispričali nekima od kolega o tome kako je kod nas. Jednom prilikom izrazili smo svoje razočarenje nekim od poteza naše vlade na što su oni odgovorili «Čekajte, pričate o svojoj ili našoj vladi?». Također, mnogi primjeri koje su oni iznosili zvučali su nam jako poznato i podsjetili nas na neke naše klijente. Zbog toga vjerujemo da su razlike daleko manje nego što nam se ponekad čini.

Iskoristit ćemo još jednu jedinstvenu priliku. S obzirom da se naši poslovni sustavi tek oblikuju prema zapadnim modelima, provjerit ćemo kako neka od menadžerskih rješenja koja su kod nas novost i eksperiment funkcioniraju nakon nekoliko godina (nekad i desetljeća) primjene. Na taj način pomoći ćemo vam da procijenite isplati li se ulagati u neku metodologiju i hoće li ona dovesti do rezultata kakve obećavaju oni koji je prodaju. Vidjet ćemo i na koji način rade britanski konzultanti koji su tamo već etablirana struka koja se kod nas tek rađa.

U svakom slučaju, ova kolumna kroz sljedećih će nekoliko mjeseci biti «Priča sa zapadne strane» čija će svrha biti da pomolimo glavu van iz našeg malog svemira i provjerimo jesmo li zaista tako posebni ili nešto možemo naučiti i od svijeta. Pridružite nam se u otkrivanju!


Najave događanja

Besplatna prezentacija: Optimizacija vs. rezanje troškova, HGK ŽK Rijeka, 12.11.2013. Besplatna prezentacija: Optimizacija vs. rezanje troškova, HGK ŽK Rijeka, 12.11.2013.

Odsjek Centra za razvoj ljudskih potencijala HGK - Županijske komore Rijeka i tvrtka Vanguard savjetovanje d.o.o. iz Rijeke pozivaju Vas na besplatnu prezentaciju: "Optimizacija vs rezanje troškova“
 u utorak, 12. studenog 2013. god. s početkom u 11:00 sati u HGK - Županijskoj komori Rijeka, Bulevar oslobođenja 23, Rijeka (velika dvorana u prizemlju)

Besplatna prezentacija: Tko su naši  kupci i jesmo li sigurni što im treba, HGK ŽK Rijeka, 17.10.2013. Besplatna prezentacija: Tko su naši kupci i jesmo li sigurni što im treba, HGK ŽK Rijeka, 17.10.2013.

Odsjek Centra za razvoj ljudskih potencijala HGK - Županijske komore Rijeka i tvrtka Vanguard savjetovanje d.o.o. iz Rijeke pozivaju Vas na besplatnu prezentaciju:
"Tko su naši  kupci i jesmo li sigurni što im treba?", koje će se održati u četvrtak, 17. listopada s početkom u 11 sati u HGK ŽK Rijeka

Novosti

Održano predavanje Održano predavanje "Motivacija za rad i kako je uništiti motivacijskim programima"

Savjetnici Vanguarda imali su čast održati predavanje na temu Motivacije i motivacijskih planova na sastanku Sekcije za organizacijsku psihologiju Hrvatskog psihološkog društva.Predložena je teza kako je na motivaciju radnika moguće samo posredno utjecati promjenom pristupa radu i vođenju. Na kraju predavanja povela se rasprava o tome kako pomoći menadžerima da se od mrkve i batine pomaknu prema modernijem razumijevanju motivacije za rad kao rezultatu sustava, a ne izdvojenoj pojavi na koju se može izdvojeno djelovati. 

Radionica: Saznajte što je stvarno bitno Vašim korisnicima, Rijeka HGK ŽK Rijeka 31.3.2011. Radionica: Saznajte što je stvarno bitno Vašim korisnicima, Rijeka HGK ŽK Rijeka 31.3.2011.

Znanje o tome što je bitno korisnicima i znanje kako oblikovati organizaciju koja će to uspješno isporučivati uz minimalne troškove uvjet su opstanka i rasta poslovanja.

Da bismo saznali što je bitno korisnicima i na osnovu čega odlučuju gdje i od koga kupovati ili nabavljati potrebno nam je znanje i vještina. Uz to, potrebno je veliko umijeće da se posao organizira na način da se to uspješno i dosljedno isporučuje uz sve niže i niže troškove. To je ostvarivo uključivanjem svih zaposlenika i bitnim promjenama nekih od navika upravljanja koje postoje u većini poduzeća.


Upit

Trebate pomoć ili dodatne informacije

Newsletter

Budite u toku i prijavite se na naš newsletter