S.V. Čiče 7, HR-51000 Rijeka
T +385 (0)51 323 448, F 323 447
vanguard@vanguard-savjetovanje.hr

Besplatni sadržaji

Video sadržaji

Video klipovi Za one koji žele saznati kako je nastala Vanguard metoda i...

Tekstovi

Ovdje pronađite tekstove i članke drugih koje smo za Vas preveli i uredili. Oni će Vam pomoći da bolje razumijete Sistemsko razmišljanje i od kuda ono dolazi. 

Ljudski odnos se isplati

Priče »Sa zapadne strane« završavaju ovom kolumnom. Proveli smo tri mjeseca u Engleskoj, živjeli i radili s Englezima. Dio tog iskustva i doživljaja, u kombinaciji sa sistemskim razmišljanjem koje smo primjenjivali pomažići firmama, pokušali smo vam prenijeti u obliku koji vam može pomoći da unaprijedite svoje poslovanje.
Od povratka često o svojim dojmovima raspravljamo s prijateljima i suradnicima koji rade ovdje. Uz mnogo drugih, često i bizarnih stvari, jedna od razlika koju smo primijetili je definitivno izostanak onoga što se kod nas naziva »ostatcima socijalizma«.

U zemlji koja poznaje samo kapitalističko uređenje i jasnu podjelu između poslodavca i radnika neke stvari rješavaju se puno jednostavnije i brže jer se ne troši previše vremena na sentimente i socijalnu osjetljivost prema radnicima. One koji više nisu potrebni ili se ne žele ili ne mogu uklopiti u novu organizaciju zamoli se da odu, pazeći samo na pravne aspekte kako bi se izbjegle tužbe. I radnici gubitak posla i promjenu firme smatraju normalnim i neizbježnim te se rijetko primjećuje pobuna prema poslodavcima na bilo koji način.

Mnogi nam kažu kako to značajno olakšava posao menadžmentu jer su stvari jednostavnije i jasnije. Međutim, primijetili smo da stvari funkcioniraju u oba smjera. Stvara se otprilike sljedeće razmišljanje: ako poslodavcu (firmi) nije stalo do mene, nije ni mene previše briga za tvrtku. To znači da će i radnici vrlo lako promijeniti firmu ako sadašnjoj krene lošije ili drugdje dobiju bolju ponudu. Zbog takvog ponašanja i odnosa lišenog sentimentalnosti i lojalnosti, sve neizbježne varijacije u poslovanju imaju mnogo veću amplitudu i puno su opasnije. Kada firmi krene loše, što se svakoj prije ili poslije dogodi, može očekivati da će je najprije napustiti najbolji ljudi, koji će najlakše pronaći novo zaposlenje. To će firmu dovesti u još veće probleme, a možda i do propasti. S druge strane, kada u njoj postoji određena briga menadžmenta za radnike koju još uvijek često viđamo kod nas, a odnosi su više ljudski nego čisto ugovorni i poslovni, razvija se snažna lojalnost radnika prema firmi. Često će ostati uz nju i kada se okolnosti pogoršaju i dodatno potegnuti i onda kada se budućnost čini neizvjesnom.

Ljudi su skloni i vole se identificirati sa zajednicama. Zato i najdugovječnije svjetske tvrtke imaju osobine zajednice ili čak obitelji, dok bezlične korporacije temeljene na kratkoročnom interesu vrlo rijetko opstaju kroz duže vrijeme.

Najave događanja

Besplatna prezentacija: Optimizacija vs. rezanje troškova, HGK ŽK Rijeka, 12.11.2013. Besplatna prezentacija: Optimizacija vs. rezanje troškova, HGK ŽK Rijeka, 12.11.2013.

Odsjek Centra za razvoj ljudskih potencijala HGK - Županijske komore Rijeka i tvrtka Vanguard savjetovanje d.o.o. iz Rijeke pozivaju Vas na besplatnu prezentaciju: "Optimizacija vs rezanje troškova“
 u utorak, 12. studenog 2013. god. s početkom u 11:00 sati u HGK - Županijskoj komori Rijeka, Bulevar oslobođenja 23, Rijeka (velika dvorana u prizemlju)

Besplatna prezentacija: Tko su naši  kupci i jesmo li sigurni što im treba, HGK ŽK Rijeka, 17.10.2013. Besplatna prezentacija: Tko su naši kupci i jesmo li sigurni što im treba, HGK ŽK Rijeka, 17.10.2013.

Odsjek Centra za razvoj ljudskih potencijala HGK - Županijske komore Rijeka i tvrtka Vanguard savjetovanje d.o.o. iz Rijeke pozivaju Vas na besplatnu prezentaciju:
"Tko su naši  kupci i jesmo li sigurni što im treba?", koje će se održati u četvrtak, 17. listopada s početkom u 11 sati u HGK ŽK Rijeka

Novosti

Održano predavanje Održano predavanje "Motivacija za rad i kako je uništiti motivacijskim programima"

Savjetnici Vanguarda imali su čast održati predavanje na temu Motivacije i motivacijskih planova na sastanku Sekcije za organizacijsku psihologiju Hrvatskog psihološkog društva.Predložena je teza kako je na motivaciju radnika moguće samo posredno utjecati promjenom pristupa radu i vođenju. Na kraju predavanja povela se rasprava o tome kako pomoći menadžerima da se od mrkve i batine pomaknu prema modernijem razumijevanju motivacije za rad kao rezultatu sustava, a ne izdvojenoj pojavi na koju se može izdvojeno djelovati. 

Radionica: Saznajte što je stvarno bitno Vašim korisnicima, Rijeka HGK ŽK Rijeka 31.3.2011. Radionica: Saznajte što je stvarno bitno Vašim korisnicima, Rijeka HGK ŽK Rijeka 31.3.2011.

Znanje o tome što je bitno korisnicima i znanje kako oblikovati organizaciju koja će to uspješno isporučivati uz minimalne troškove uvjet su opstanka i rasta poslovanja.

Da bismo saznali što je bitno korisnicima i na osnovu čega odlučuju gdje i od koga kupovati ili nabavljati potrebno nam je znanje i vještina. Uz to, potrebno je veliko umijeće da se posao organizira na način da se to uspješno i dosljedno isporučuje uz sve niže i niže troškove. To je ostvarivo uključivanjem svih zaposlenika i bitnim promjenama nekih od navika upravljanja koje postoje u većini poduzeća.


Upit

Trebate pomoć ili dodatne informacije

Newsletter

Budite u toku i prijavite se na naš newsletter