S.V. Čiče 7, HR-51000 Rijeka
T +385 (0)51 323 448, F 323 447
vanguard@vanguard-savjetovanje.hr

Besplatni sadržaji

Video sadržaji

Video klipovi Za one koji žele saznati kako je nastala Vanguard metoda i...

Tekstovi

Ovdje pronađite tekstove i članke drugih koje smo za Vas preveli i uredili. Oni će Vam pomoći da bolje razumijete Sistemsko razmišljanje i od kuda ono dolazi. 

Sa zapadne strane

Koliko je na zapadu zaista sve bolje i lakše? Saznajte u Pričama sa zapadne strane!

Kolumne su objavljene u Novom listu za boravka i rada savjetnika Vanguarda u Velikoj Britaniji od rujna do prosinca 2009. Bave se analizom primjera engleskih firmi u kojima su radili na intervencijama te usporedbom s hrvatskim uvjetima. Sve iz kuta sistemskog razmišljanja.Na zapadu ništa novo?

... ova kolumna kroz sljedećih će nekoliko mjeseci biti «Priča sa zapadne strane» čija će svrha biti da pomolimo glavu van iz našeg malog svemira i provjerimo jesmo li zaista tako posebni ili nešto možemo naučiti i od svijeta. Pridružite nam se u otkrivanju!

opširnije
Uspješnost je u očima korisnika

Mnoge se firme ovako zavaravaju kada kao mjerilo svoje uspješnosti uzimaju podatke koji zapravo ne govore o tome koliko su uspješni u ostvarivanju svoje svrhe.

opširnije
Za prevenciju moramo shvatiti uzroke

Zanimljivo je bilo vidjeti kako ljudi koji preko dvadeset godina rade neki posao ne smatraju bitnim analizirati uzroke problema koje svakodnevno rješavaju.

opširnije
Outsourcing otežava optimizaciju

Outsourcing, iako na prvi pogled ima smisla, često zakomplicira poslovanje, umanji kvalitetu usluge, a vrlo često i poveća troškove – upravo suprotno od onoga što je bila prvotna namjera. Slična stvar dogodila se i firmi za koju radimo. Radi se o županijskom...

opširnije
Menadžeri moraju biti u proizvodnji

Na prošlotjednoj konferenciji koju je organizirala firma s kojom radimo, glavna tema bili su upravo targeti i kako se obraniti od njih. Priča menadžerice iz velike osiguravateljske firme oslikava što se događa ako se ciljevi koriste kao rukovodna tehnika.

opširnije
Efikasniji popravci na engleski način

Priča klijenata koju smo nedavno čuli vrlo je ohrabrujuća u vrijeme kada smo se navikli osjećati bespomoćno zbog mnoštva negativnih uvjeta u kojima poslujemo.

opširnije
Stranice: 123

Najave događanja

Besplatna prezentacija: Optimizacija vs. rezanje troškova, HGK ŽK Rijeka, 12.11.2013. Besplatna prezentacija: Optimizacija vs. rezanje troškova, HGK ŽK Rijeka, 12.11.2013.

Odsjek Centra za razvoj ljudskih potencijala HGK - Županijske komore Rijeka i tvrtka Vanguard savjetovanje d.o.o. iz Rijeke pozivaju Vas na besplatnu prezentaciju: "Optimizacija vs rezanje troškova“
 u utorak, 12. studenog 2013. god. s početkom u 11:00 sati u HGK - Županijskoj komori Rijeka, Bulevar oslobođenja 23, Rijeka (velika dvorana u prizemlju)

Besplatna prezentacija: Tko su naši  kupci i jesmo li sigurni što im treba, HGK ŽK Rijeka, 17.10.2013. Besplatna prezentacija: Tko su naši kupci i jesmo li sigurni što im treba, HGK ŽK Rijeka, 17.10.2013.

Odsjek Centra za razvoj ljudskih potencijala HGK - Županijske komore Rijeka i tvrtka Vanguard savjetovanje d.o.o. iz Rijeke pozivaju Vas na besplatnu prezentaciju:
"Tko su naši  kupci i jesmo li sigurni što im treba?", koje će se održati u četvrtak, 17. listopada s početkom u 11 sati u HGK ŽK Rijeka

Novosti

Održano predavanje Održano predavanje "Motivacija za rad i kako je uništiti motivacijskim programima"

Savjetnici Vanguarda imali su čast održati predavanje na temu Motivacije i motivacijskih planova na sastanku Sekcije za organizacijsku psihologiju Hrvatskog psihološkog društva.Predložena je teza kako je na motivaciju radnika moguće samo posredno utjecati promjenom pristupa radu i vođenju. Na kraju predavanja povela se rasprava o tome kako pomoći menadžerima da se od mrkve i batine pomaknu prema modernijem razumijevanju motivacije za rad kao rezultatu sustava, a ne izdvojenoj pojavi na koju se može izdvojeno djelovati. 

Radionica: Saznajte što je stvarno bitno Vašim korisnicima, Rijeka HGK ŽK Rijeka 31.3.2011. Radionica: Saznajte što je stvarno bitno Vašim korisnicima, Rijeka HGK ŽK Rijeka 31.3.2011.

Znanje o tome što je bitno korisnicima i znanje kako oblikovati organizaciju koja će to uspješno isporučivati uz minimalne troškove uvjet su opstanka i rasta poslovanja.

Da bismo saznali što je bitno korisnicima i na osnovu čega odlučuju gdje i od koga kupovati ili nabavljati potrebno nam je znanje i vještina. Uz to, potrebno je veliko umijeće da se posao organizira na način da se to uspješno i dosljedno isporučuje uz sve niže i niže troškove. To je ostvarivo uključivanjem svih zaposlenika i bitnim promjenama nekih od navika upravljanja koje postoje u većini poduzeća.


Upit

Trebate pomoć ili dodatne informacije

Newsletter

Budite u toku i prijavite se na naš newsletter