S.V. Čiče 7, HR-51000 Rijeka
T +385 (0)51 323 448, F 323 447
vanguard@vanguard-savjetovanje.hr

Besplatni sadržaji

Video sadržaji

Video klipovi Za one koji žele saznati kako je nastala Vanguard metoda i...

Tekstovi

Ovdje pronađite tekstove i članke drugih koje smo za Vas preveli i uredili. Oni će Vam pomoći da bolje razumijete Sistemsko razmišljanje i od kuda ono dolazi. 

Timski rad i veliki trud ne mogu kompenzirati loše organiziran posao

21. srpnja 2010.


Sistemsko razmišljanje temelji se na konceptu da razmišljanje managementa uvjetuje kako će biti dizajniran sustav, a sustav je odgovoran za krajnji učinak organizacije. Ovu apstraktnu i prilično nerazumljivu rečenicu nekoliko smo puta objašnjavali timu za intervenciju s kojim radimo u jednoj firmi. Uglavnom su nas blijedo gledali dok nisu imali vlastito iskustvo na poslu koji su trebali odraditi.

U sklopu intervencije trebali su odraditi zadatak za koji su sami procijenili vrijeme kada trebamo doći vidjeti što su napravili. Kada smo se pojavili u dogovoreno vrijeme, vidjeli smo da su još daleko od toga da budu spremni. Tražili su odgodu, no ni nakon toga posao nije bio gotov. Zbog toga je trebalo odgoditi daljnje aktivnosti, nakon čega smo zaustavili posao kako bi napravili refleksiju - uobičajen dio intervencije uvođenja sistemskog razmišljanja, osvrt na ono što se dogodilo kako bi iz toga učili za daljnje planiranje.
Jedan član tima rekao je kao se je dogodilo to da nisu obavili posao do kada su si zadali rok zato jer su radili na način za koji su mislili da će dati rezultat, a na osnovu iskustva koji su do tada imali u takvom tipu posla. I nenamjerno je iznio koncept koji sam naveo na početku: na osnovu razmišljanja (dosadašnjeg znanja) oblikovali su sustav (način rada) koji je doveo do rezultata (učinka) da su zakasnili. Dok nisu zaustavili rad i razmislili o tome što se je dogodilo njihovo reagiranje bilo je tipično za takve situacije: poput muhe koja udara u staklo tražili su još pola sata, deset minuta, dvadeset minuta, mijenjajući samo jedan faktor sustava koji nije bio presudan za krajnji rezultat.

Druga članica tima uporno je isticala kako su se jako trudili i da su zaista radili kao pravi tim. I zaista, dok su radili činilo im se da stvari idu jako dobro, nadopunjavali su se, surađivali i čak i dobro zabavljali. Međutim, loše oblikovan sustav uvijek je jači od velikog truda ljudi, a timski rad ne može nadomjestiti dobru organizaciju i realno planiranje.

Tek kada su se odmaknuli od posla, stali i razmislili o tome što se događa i zašto, vidjeli su da je pogreška u organizaciji posla bila kompleksnija i fundamentalnija. I tek nakon što su to napravili bili su u stanju oblikovati sustav koji će pružiti bitno drugačiji i pouzdaniji učinak: zadati si realniji vremenski okvir, pozvati one koji znaju više o tematici, bolje pratiti kako se posao odvija i reagirati ranije ako vide da ne ide po planu. Tako su na vlastitom iskustvu naučili i činjenicu da je ključni element dobrog timskog rada rezultat koji je pod direktnim utjecajem načina kako je posao organiziran i vođen, a to pak ovisi o razmišljanju vođe. Timski rad i veliki trud ne garantiraju ništa!

Mnoge firme nikad ne stanu, osvrnu se i zaista analiziraju što se događa, već se odmaknu samo toliko da udare u drugi dio prozorskog stakla i bivaju sve više i više ošamućeni kako situacija postaje ozbiljnija, a pritisak veći. Uvijek je najbolji potez zastati i odmaknuti se, usporiti da bi se išlo brže.

Najave događanja

Besplatna prezentacija: Optimizacija vs. rezanje troškova, HGK ŽK Rijeka, 12.11.2013. Besplatna prezentacija: Optimizacija vs. rezanje troškova, HGK ŽK Rijeka, 12.11.2013.

Odsjek Centra za razvoj ljudskih potencijala HGK - Županijske komore Rijeka i tvrtka Vanguard savjetovanje d.o.o. iz Rijeke pozivaju Vas na besplatnu prezentaciju: "Optimizacija vs rezanje troškova“
 u utorak, 12. studenog 2013. god. s početkom u 11:00 sati u HGK - Županijskoj komori Rijeka, Bulevar oslobođenja 23, Rijeka (velika dvorana u prizemlju)

Besplatna prezentacija: Tko su naši  kupci i jesmo li sigurni što im treba, HGK ŽK Rijeka, 17.10.2013. Besplatna prezentacija: Tko su naši kupci i jesmo li sigurni što im treba, HGK ŽK Rijeka, 17.10.2013.

Odsjek Centra za razvoj ljudskih potencijala HGK - Županijske komore Rijeka i tvrtka Vanguard savjetovanje d.o.o. iz Rijeke pozivaju Vas na besplatnu prezentaciju:
"Tko su naši  kupci i jesmo li sigurni što im treba?", koje će se održati u četvrtak, 17. listopada s početkom u 11 sati u HGK ŽK Rijeka

Novosti

Održano predavanje Održano predavanje "Motivacija za rad i kako je uništiti motivacijskim programima"

Savjetnici Vanguarda imali su čast održati predavanje na temu Motivacije i motivacijskih planova na sastanku Sekcije za organizacijsku psihologiju Hrvatskog psihološkog društva.Predložena je teza kako je na motivaciju radnika moguće samo posredno utjecati promjenom pristupa radu i vođenju. Na kraju predavanja povela se rasprava o tome kako pomoći menadžerima da se od mrkve i batine pomaknu prema modernijem razumijevanju motivacije za rad kao rezultatu sustava, a ne izdvojenoj pojavi na koju se može izdvojeno djelovati. 

Radionica: Saznajte što je stvarno bitno Vašim korisnicima, Rijeka HGK ŽK Rijeka 31.3.2011. Radionica: Saznajte što je stvarno bitno Vašim korisnicima, Rijeka HGK ŽK Rijeka 31.3.2011.

Znanje o tome što je bitno korisnicima i znanje kako oblikovati organizaciju koja će to uspješno isporučivati uz minimalne troškove uvjet su opstanka i rasta poslovanja.

Da bismo saznali što je bitno korisnicima i na osnovu čega odlučuju gdje i od koga kupovati ili nabavljati potrebno nam je znanje i vještina. Uz to, potrebno je veliko umijeće da se posao organizira na način da se to uspješno i dosljedno isporučuje uz sve niže i niže troškove. To je ostvarivo uključivanjem svih zaposlenika i bitnim promjenama nekih od navika upravljanja koje postoje u većini poduzeća.


Upit

Trebate pomoć ili dodatne informacije

Newsletter

Budite u toku i prijavite se na naš newsletter