S.V. Čiče 7, HR-51000 Rijeka
T +385 (0)51 323 448, F 323 447
vanguard@vanguard-savjetovanje.hr

Besplatni sadržaji

Video sadržaji

Video klipovi Za one koji žele saznati kako je nastala Vanguard metoda i...

Tekstovi

Ovdje pronađite tekstove i članke drugih koje smo za Vas preveli i uredili. Oni će Vam pomoći da bolje razumijete Sistemsko razmišljanje i od kuda ono dolazi. 

Management je odvojen od posla

13. travnja 2010.

Još jedna lekcija iz iskustva s bankom. Ovaj put se radi o jednog u koju sam krenuo podići gotovinu jer još nije stigla kartica koju smo naručili (a trebala je).

Na šalteru su mi isplatili novac (ometani voditeljicom poslovnice koja je tražila da se potpišu neki obrasci), ali nisu znali što je s karticom niti su imali načina za to saznati već su me poslali na kat. Službenica na katu me je čak i prepoznala i znala je o čemu se radi, ali nije znala što je s karticom jer ona ne vodi predmet. Morala je o tome pitati kolegicu koja je na godišnjem. Ispostavilo se da je kartica odavno stigla i da je čudno da nas nitko nije obavijestio. Također, ja je ne mogu podignuti iako sam vlasnik računa jer nije na moje ime. Ali kada dođemo ponovno možemo usput donijeti ispunjene potpisne kartone koje su nam poslali. I koje mi je morala dati ponovno jer, čudno, nama nikad nisu stigli.
Dok se je službenica crvenjela i ispričavala zbog očito katastrofalnog sustava rada, promatrao sam čime se bave menadžeri ili voditelji koji su bili u neposrednoj blizini i jako dobro mogli čuti što se događa.

Nakon prikupljanja potpisa na obrascima s kojima su kružili oko službenika povukli su se za svoje stolove i udubili u analize. Pogled na plutene ploče na zidu iza njih dao mi je naznake kakve su analize vjerojatno radili. Na prvoj je ploči bio veliki natpis Mistery Shopping ispod kojeg je bio niz tablica s raznim analizama pisanim sitnim fontom. Na drugoj su bili naslovi Realizacija i Nagrađivanje ispod kojih nije bilo ničeg (što i ne čudi s obzirom na uslugu kakvu nude).
I to je pokazatelj koliko je menadžment čak i u ovako malim poslovnicama odvojen od stvarnog posla. Umjesto da pažljivo slušaju što se događa sa zahtjevima živih korisnika koji stoje na dva metra od njih i onda zajedno s ljudima analiziraju što treba napraviti da se stvar riješi efikasnije, oni proučavaju analize mistery shoppinga - tablice s ocjenama lažnih korisnika s nerealnim zahtjevima.

Realizacija koja se očito prati i priželjkuje tek je posljedica dobre usluge koja će biti moguća samo ako se uspostavi bolja organizacija od postojeće. A to što je nagrađivanje bilo na istoj tabli ukazuje na to gdje ovaj management traži unapređenja - u “motiviranju” ljudi. Motiviranju ljudi koji se crvene pred korisnikom zbog katastrofalnog sustava u kojem rade. Umjesto da ih se kontrolira, ocjenjuje i opterećuje papirologijom treba ih uključiti u osmišljavanje boljeg načina rada, a menadžment treba raditi na uklanjanju prepreka kvalitetnoj usluzi koje nisu pod utjecajem osoblja.

Tragično je gledati menadžment koji o poslu uči iz tablica i analiza dok im se stvarni posao odvija pred nosom. U firmama se često čini da rukovodstvo ne treba opeterećivati svakodnevnim problemima jer imaju važnijeg posla, ali nema ničeg važnijeg od unapređivanja svakodnevne usluge. Svakodnevna će usluga i iskustvo korisnika više od svega odrediti što će stajati na tabli pod naslovom Realizacija. A mjesto managera je da s radnicima, u poslu rade na poslu.

Najave događanja

Besplatna prezentacija: Optimizacija vs. rezanje troškova, HGK ŽK Rijeka, 12.11.2013. Besplatna prezentacija: Optimizacija vs. rezanje troškova, HGK ŽK Rijeka, 12.11.2013.

Odsjek Centra za razvoj ljudskih potencijala HGK - Županijske komore Rijeka i tvrtka Vanguard savjetovanje d.o.o. iz Rijeke pozivaju Vas na besplatnu prezentaciju: "Optimizacija vs rezanje troškova“
 u utorak, 12. studenog 2013. god. s početkom u 11:00 sati u HGK - Županijskoj komori Rijeka, Bulevar oslobođenja 23, Rijeka (velika dvorana u prizemlju)

Besplatna prezentacija: Tko su naši  kupci i jesmo li sigurni što im treba, HGK ŽK Rijeka, 17.10.2013. Besplatna prezentacija: Tko su naši kupci i jesmo li sigurni što im treba, HGK ŽK Rijeka, 17.10.2013.

Odsjek Centra za razvoj ljudskih potencijala HGK - Županijske komore Rijeka i tvrtka Vanguard savjetovanje d.o.o. iz Rijeke pozivaju Vas na besplatnu prezentaciju:
"Tko su naši  kupci i jesmo li sigurni što im treba?", koje će se održati u četvrtak, 17. listopada s početkom u 11 sati u HGK ŽK Rijeka

Novosti

Održano predavanje Održano predavanje "Motivacija za rad i kako je uništiti motivacijskim programima"

Savjetnici Vanguarda imali su čast održati predavanje na temu Motivacije i motivacijskih planova na sastanku Sekcije za organizacijsku psihologiju Hrvatskog psihološkog društva.Predložena je teza kako je na motivaciju radnika moguće samo posredno utjecati promjenom pristupa radu i vođenju. Na kraju predavanja povela se rasprava o tome kako pomoći menadžerima da se od mrkve i batine pomaknu prema modernijem razumijevanju motivacije za rad kao rezultatu sustava, a ne izdvojenoj pojavi na koju se može izdvojeno djelovati. 

Radionica: Saznajte što je stvarno bitno Vašim korisnicima, Rijeka HGK ŽK Rijeka 31.3.2011. Radionica: Saznajte što je stvarno bitno Vašim korisnicima, Rijeka HGK ŽK Rijeka 31.3.2011.

Znanje o tome što je bitno korisnicima i znanje kako oblikovati organizaciju koja će to uspješno isporučivati uz minimalne troškove uvjet su opstanka i rasta poslovanja.

Da bismo saznali što je bitno korisnicima i na osnovu čega odlučuju gdje i od koga kupovati ili nabavljati potrebno nam je znanje i vještina. Uz to, potrebno je veliko umijeće da se posao organizira na način da se to uspješno i dosljedno isporučuje uz sve niže i niže troškove. To je ostvarivo uključivanjem svih zaposlenika i bitnim promjenama nekih od navika upravljanja koje postoje u većini poduzeća.


Upit

Trebate pomoć ili dodatne informacije

Newsletter

Budite u toku i prijavite se na naš newsletter