S.V. Čiče 7, HR-51000 Rijeka
T +385 (0)51 323 448, F 323 447
vanguard@vanguard-savjetovanje.hr

Besplatni sadržaji

Video sadržaji

Video klipovi Za one koji žele saznati kako je nastala Vanguard metoda i...

Tekstovi

Ovdje pronađite tekstove i članke drugih koje smo za Vas preveli i uredili. Oni će Vam pomoći da bolje razumijete Sistemsko razmišljanje i od kuda ono dolazi. 

I tržište sazrijeva

8. rujna 2010.

Razmišljamo da se vratimo individualnom radu s poduzetnicima, savjetovanju i psihoterapiji! Sa svih strana slušamo kako se direktorima ne da ići na posao, kako više ne znaju kako bi i kuda bi, kako su izgubili odnos s radnicima i ne znaju kako se postaviti, a kupci ih živciraju neplaćanjem ili ucjenjivanjem. Nestalo je optimizma, nade, osjećaju se bespomoćno i frustrirano. Najradije bi ih zagrlio i rekao “Dobro, dobro, proći će to, nisi ti kriv!”.

Čini se da su poduzetnici izgubili vjeru u sebe, ali i u poslovne modele, savjete ili znanja koja su im se nudila i da bi sada najradije platili za utjehu i ohrabrenje jer se čini da ništa drugo ne funkcionira u našoj realnosti. I slušajući zahtjeve koje dobivamo zaista mislim da bi se trebali preorjentirati na psihoterapiju ili barem coaching. No, znanje koje imamo ukazuje nam da rad s direktorom mora biti tek (važan) dio rada na unapređenju organizacije.

Pad motivacije i pomalo depresivno stanje u kojem se današnji poduzetnici nalaze posljedica je pojave koja je poznata u psihologiji (i već smo je spominjali), a zove se naučena bespomoćnost. Radi se o stručnom nazivu za pojavu kada ništa što radimo nema efekta i organizam kao da se spontano čuva od novih uzaludnih utrošaka energije i razočarenja.

Također smo čuli i rečenicu kojom poduzetnici objašnjavaju svoju frustraciju: “Situacija se je promijenila, ne može se više raditi na stari način!”. Uglavnom se to odnosi na to da improvizacija i oslanjanje na znanje i kontakte gazde ili direktora više nisu dovoljni. Kupci su postali jako zahtjevni i potrebno im je pružiti vrlo kvalitetnu uslugu da bi nam ostali vjerni kada svi “skidaju gaće” da bi dobili posao. Raditi po intuiciji i nadati se da će stvar uspjeti je nešto što si rijetki mogu priuštiti. Osjeća se potreba za promišljenim, sustavnim pristupom koji će omogućiti da svi u firmi daju stručan doprinos i da se značajno poveća vjerojatnost uspjeha (iako se i u to uglavnom sumnja).

Kao da je tržište sazrilo kao što i ljudi sazrijevaju. Kada smo bili klinci, cure su uvijek padale na mangupe koji su radili gluposti, riskirali i nasmijavali ih. Čak i kada smo postali stariji takvi su prvi našli posao jer nisu htjeli u školu pa su imali aute, motore i izlazili pa su još uvijek bili prilično traženi i popularni i još se je uvijek činilo da su pametniji. No, kako je vrijeme prolazilo oni su ostajali na istom (ako nisu završili u zatvorima ili inostranstvu), a oni mirni i vrijedni završili su škole, zarađivali ozbiljne plaće, vozili dobre aute, a curama su mogli priuštiti i sigurnost, pouzdanost, perspektivu i pažnju koju ovi prvi nisu mogli ili nisu znali. I sada najpoželjnije žene (koje često nisu one iste s početka priče) završavaju u njihovom društvu i s takvima zasnivaju obitelji.
Čini se da je i tržište sazrilo i sada traži partnere koji će im dati sigurnost i pouzdanost u poslovanju, a ne možda samo niske cijene ili agresivan, gerilski pristup. Oni koji su bili dobri u nekadašnjem načinu rada nemaju potrebna znanja da bi im omogućili ono što traže i često se zato osjećaju frustrirano i bespomoćno.

Znajući to za sada ćemo im ipak nuditi znanja i pomoći da vide kako će im to umanjiti osjećaj bezvoljnosti i dovesti do željenih uspjeha koji su ključni da se povrati izgubljena motivacija. Ako ne uspijemo, vratit ćemo se i mi u svoju mladost i ponovno nuditi psihoterapijske usluge.

Najave događanja

Besplatna prezentacija: Optimizacija vs. rezanje troškova, HGK ŽK Rijeka, 12.11.2013. Besplatna prezentacija: Optimizacija vs. rezanje troškova, HGK ŽK Rijeka, 12.11.2013.

Odsjek Centra za razvoj ljudskih potencijala HGK - Županijske komore Rijeka i tvrtka Vanguard savjetovanje d.o.o. iz Rijeke pozivaju Vas na besplatnu prezentaciju: "Optimizacija vs rezanje troškova“
 u utorak, 12. studenog 2013. god. s početkom u 11:00 sati u HGK - Županijskoj komori Rijeka, Bulevar oslobođenja 23, Rijeka (velika dvorana u prizemlju)

Besplatna prezentacija: Tko su naši  kupci i jesmo li sigurni što im treba, HGK ŽK Rijeka, 17.10.2013. Besplatna prezentacija: Tko su naši kupci i jesmo li sigurni što im treba, HGK ŽK Rijeka, 17.10.2013.

Odsjek Centra za razvoj ljudskih potencijala HGK - Županijske komore Rijeka i tvrtka Vanguard savjetovanje d.o.o. iz Rijeke pozivaju Vas na besplatnu prezentaciju:
"Tko su naši  kupci i jesmo li sigurni što im treba?", koje će se održati u četvrtak, 17. listopada s početkom u 11 sati u HGK ŽK Rijeka

Novosti

Održano predavanje Održano predavanje "Motivacija za rad i kako je uništiti motivacijskim programima"

Savjetnici Vanguarda imali su čast održati predavanje na temu Motivacije i motivacijskih planova na sastanku Sekcije za organizacijsku psihologiju Hrvatskog psihološkog društva.Predložena je teza kako je na motivaciju radnika moguće samo posredno utjecati promjenom pristupa radu i vođenju. Na kraju predavanja povela se rasprava o tome kako pomoći menadžerima da se od mrkve i batine pomaknu prema modernijem razumijevanju motivacije za rad kao rezultatu sustava, a ne izdvojenoj pojavi na koju se može izdvojeno djelovati. 

Radionica: Saznajte što je stvarno bitno Vašim korisnicima, Rijeka HGK ŽK Rijeka 31.3.2011. Radionica: Saznajte što je stvarno bitno Vašim korisnicima, Rijeka HGK ŽK Rijeka 31.3.2011.

Znanje o tome što je bitno korisnicima i znanje kako oblikovati organizaciju koja će to uspješno isporučivati uz minimalne troškove uvjet su opstanka i rasta poslovanja.

Da bismo saznali što je bitno korisnicima i na osnovu čega odlučuju gdje i od koga kupovati ili nabavljati potrebno nam je znanje i vještina. Uz to, potrebno je veliko umijeće da se posao organizira na način da se to uspješno i dosljedno isporučuje uz sve niže i niže troškove. To je ostvarivo uključivanjem svih zaposlenika i bitnim promjenama nekih od navika upravljanja koje postoje u većini poduzeća.


Upit

Trebate pomoć ili dodatne informacije

Newsletter

Budite u toku i prijavite se na naš newsletter